گروه وکلای فروکیل متشکل از بهترین وکلای تهران و کرج

منظور از حضانت فرزندان چیست؟

حضانت فرزندان
  • 18 مهر 1402
  • بروزرسانی: ۵ اسفند ۱۴۰۳
  • 6 دقیقه
  • بدون دیدگاه
  • نوشته شده توسط تیم تحریریه فروکیل

منظور از حضانت فرزندان این است که حضانت  در واقع حق و تکلیفی است که بر عهده پدر و مادر است برای نگهداری و حفاظت از فرزندشان، حال در صورتی که والدین بخواهند جدا از هم زندگی کنند، می‌توانند برای حضانت فرزند به صورت انفرادی با یکدیگر توافق کنند، حال اگر توافقی در این میان حاصل نشد قانون حضانت فرزند را تا ۷ سالگی وظیفه مادر می‌داند. بعد از ۷ سالگی اگر فرزند دختر باشد تا سن ۹ سالگی و اگر پسر باشد تا سن ۱۵ سالگی وظیفه پدر خواهد بود و بعد از خروج از سن ۹ و ۱۵ دختر و پسر مذکور از سن حضانت خارج خواهند شد. انتخاب می‌کنند که می‌خواهند با پدر زندگی کنند یا با مادر خود. اما در هر صورت  فرزند چه با پدر زندگی کند چه با مادر نفقه اش به عهده پدر خواهد بود.

حضانت فرزندان قبل از طلاق به عهده چه کسی است؟

قبل از اینکه پدر و مادر از یکدیگر جدا شوند و به اصطلاح طلاق بگیرند، حضانت فرزندان مشترک به عهده هر دوی آنها خواهد بود . اگر این میان اختلافی میان آن دو بابت حضانت فرزندان مشترک به وجود آمد،طور که قبلاً گفته شد تا سن ۷ سالگی حضانت با مادر خواهد بود و بعد از ۷ سالگی  اگر دختر باشد تا ۹ سالگی با پدر و اگر پسر باشد تا ۱۵ سالگی با پدر خواهد بود. و بعد از خارج شدن از سنین گفته شده حق انتخاب خواهد داشت و خودش انتخاب یند که میواهد با مادر زندگی کند یا با پدرش در هر صورت نفقه با پدر خواهد بود و به صورت مفصل در مقاله  تحت عنوان نفقه فرزندان بررسی کردیم.

حضانت فرزندان در انواع طلاق چگونه خواهد بود؟

همانطور که در مقاله‌ای تحت عنوان طلاق توافقی در مورد حضانت فرزندان به صورت خلاصه مطالبی گفته شد در این مقاله به صورت مفصل‌تر حضانت فرزندان را در انواع طلاق بررسی خواهیم کرد.

در طلاق‌های یک طرفه مثل طلاق از طرف مرد یا طلاق از ناحیه زوجه طبق همان قانونی که در بالا توضیح دادیم،فرزندان تا سن ۷ سالگی با مادر و بعد از ۷ سالگی برای دختر و پسر به ترتیب تا سن ۹ تا ۱۵ سالگی با پدر آنها خواهد بود و بعد از سنین ۱۵ سالگی فرزند از سن حضانت خارج شده و خود انتخاب می‌کند که میخواهند با کدام یک از والدین زندگی کنند. یعنی اینکه می‌خواهد با مادرش زندگی کند یا با پدرش،در واقع بعد از خروج از سنین گفته شده،فرزند حق انتخاب خواهد داشت. حال در طلاقی از نوع طلاق توافقی همانطور که در مقاله وکیل طلاق توافقی گفته شد در این نوع طلاق زوجین بر سر مواردی از قبیل مهریه حضانت فرزندان و تمامی مسائل فی ما بین خود توافق خواهند کرد به  همین صورت می‌توانند در رابطه با حضانت فرزندان نیز فی ما بین خود به توافق برسند و خلاف قاعده عمل بکنند. یعنی به طور مثال توافق کنند فرزند ۵ساله ای که حضانتش با مادر است ، پدر حضانتش را به عهده بگیرد یابر عکس در سنی باشد که قانون حضانت را به پدر بدهد و با توافق حضانت به مادر داده شود.

شرایط سلب حضانت فرزندان از پدر و مادرشان چگونه خواهد بود؟

که به والدین فرزندان داده می‌شود ممکن است در یک سری از شرایط به تقاضای نزدیکان و خویشاوندان طفل یا قیم کودک از والدین او سلب شود که ما به برسی این شرایط می‌پردازیم. باید به گونه‌ای باشد که در اثر عدم مراقبت و مسائل اخلاقی پدر و مادر فرزندی که تحت حضانت آنها است در معرض خطر باشد در این صورت است که دادگاه می‌تواند به تقاضای خویشاوندان یا قیم یا رئیس حوزه قضایی محل ترتیب مقتضی برای حضانت فرزندان را اتخاذ نماید. شرایط عبارتند از:

  • اعتیاد زیان آور به الکل ،مواد مخدر، قمار
  • مشهور بودن به فساد اخلاقی و فحشا
  • داشتن بیماری‌های روانی به تشخیص پزشکی قانونی
  • تکرار  ضرب و شتم فرزند خارج ازحد متعارف
  • سو استفاده از کودک یا اجبار او برای انجام مشاغل ضد اخلاقی مثل تکدی گری، قاچاق ،فحشا، فساد
  • چنانچه حضانت با مادر باشد و در دوران حضانت فرزند مادر ازدواج مجدد داشته باشد.

پس به صورت کلی حضانت یک تصمیم دائمی نیست و اگر شخص به دلایلی شرایط حضانت را از دست بدهد میتوان حضانت را از او گرفت و به طرف مقابل داد.

آیا می‌توان در قبال بخشیدن مهریه حضانت فرزندان را گرفت؟

آیا می‌توان در قبال بخشیدن مهریه حضانت فرزندان را گرفت؟

حضانت فرزندان یک تکلیف است به عهده والدین چیزی که وجود دارد بخشیدن مهریه در ازای گرفتن حق طلاق است اما بعد از این پروسه والدین می‌توانند بر سر حضانت نیز با یکدیگر توافق کنند. در واقعیت بخشیدن مهریه در مقابل حضانت نداریم و انتقال حضانت، توافقی بین زوجین خواهد بود. به این صورت که در عمل بین زوجین توافق حاصل شود که در صورتی که زوجه مهریه خود را به زوج ببخشد زوج نیزبا توافق از حق حضانت خود صرف نظر کرده و این حق را به مادر میدهد.

تاثیر وکیل در گرفتن حضانت فرزندان به چه میزان است؟

تا زمانی که والدین با یکدیگر زندگی می‌کنند حضانت فرزندان مشترک به عهده هر دوی آنها خواهد بود اختلافات بر سر حضانت فرزندان از زمانی آغاز می‌شود که پدر و مادر بخواهند از یکدیگر جدا شوند کشمکش‌ها بر سر حضانت اتفاق خواهد افتاد در این مرحله حضور یک وکیل خانواده در کنار شما برای گرفتن حضانت به شما کمک شایانی خواهد کرد.

برای پیدا کردن یک وکیل خانواده متبحر و باسواد ما به شما گروه وکلای فروکیل را معرفی میکنیم که با استفاده از بهترین وکلا در زمینه‌های مختلف از جمله کیفری، خانواده، ثبت ،اداره کار ،حقوقی به صورت تخصصی به شما در هر زمینه‌ای که پرونده داشته باشید یاری میرسانند تا به نتیجه مطلوب خود دست پیدا کنید.

برای ارتباط با گروه وکلای فروکیل شما می‌توانید با شماره گیری تلفن ۰۹۴۲۶۰۰۱۲۰۲ مشاوره تلفنی رایگان شوید یا به صورت حضوری به آدرس ما مراجعه حضوری نمایید.

تاثیر وکیل در گرفتن حضانت فرزندان به چه میزان است؟

خلاصه مطلب:

تا زمانی که زوجین با یکدیگر زندگی می‌کنند حضانت فرزندان مشترک بر عهده هر دوی آنها خواهد بود زمانی که بحث جدایی پیش می‌آید اگر با یکدیگر توافق کنند حضانت فرزند مشترک طبق توافق حاصل بین آنها به یکی از آنها سپرده می‌شود. و اگر توافق حاصل نشد طبق قانون تا سن ۷ سالگی حضانت با مادر خواهد بود و بعد از ۷ سالگی برای فرزند دختر تا سن ۹ سالگی و برای فرزند پسر تا سن ۱۵ سالگی به عهده پدر خواهد بود و بعد از سنین گفته شده از سن حضانت خارج شده و حق انتخاب خواهند داشت.

اگر برای حضانت فرزندانتان دچار مشکل شدید می‌توانید به وکیل خانواده ما مراجعه نمایید.

ما به شما گروه وکلای فروکیل را معرفی می‌کنیم برای ارتباط با گروه فروکیل شما می‌توانید با شماره ۰۹۴۲۶۰۰۱۲۰۲ تماس گرفته و با کارشناسان ما مشاوره تلفنی رایگان داشته باشید.

5/5 - (37 امتیاز)

پیشنهاد می کنیم این مطالب را هم بخوانید

برای انحصار وراثت کجا برویم و از کجا باید شروع کنیم؟

بسیاری از افراد در حوزه‌های انحصار وراثت و ارث و میراث سوالاتی دارند که نمی‌دانند برای رسیدن به پاسخ این سوالات باید به چه شخصی و مراجعه نمایند و اینکه در ذهن شان این سوال ایجاد می‌شود…

بازدید: 1122 نفر
1403/01/01
خواندن این مقاله

وکیل آنلاین | چت رایگان واتس اپ و تلگرام

گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توزیع این نکته دارد که وکیل آنلاین کیست چه وظایفی را ایفا می ‌کند؟ مشاوره حقوقی از وکیل آنلاین چه معایب و مزایایی در پی دارد برای دریافت…

بازدید: 973 نفر
1403/03/25
خواندن این مقاله

دعاوی ملکی کرج | حل اختلافات ملکی با فروکیل

گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح مسائل و نکات پیرامون دعاوی ملکی  به شما مطالعه کننده محترم دارد یکی از انواع دعاوی حقوقی و گاهی کیفری دعاوی ملکی  هستند. قوانین دعاوی ملکی قوانین…

بازدید: 730 نفر
1403/05/15
خواندن این مقاله

گرفتن طلاق با داشتن حق طلاق و آشنایی با شرایط و مراحل آن

طلاق با داشتن حق طلاق یعنی خانم از آقا یک وکالتنامه رسمی با عنوان وکالت در طلاق (حق طلاق) دارد، که در یکی از دفاتر ثبت اسناد رسمی تنظیم شده است. در صورتی که وکالت در طلاق…

بازدید: 1474 نفر
1402/07/27
خواندن این مقاله

اگر یکی از وراث حاضر به فروش نباشد چه مشکلاتی پیش می آید؟

یکی از مهم‌ترین مباحثی که در بحث ارث و میراث در مورد آن صحبت می‌شود در رابطه با نحوه فروش ماترک می‌باشد که ممکن است خانه باشد یا زمین باشد یا غیر یکی از سوالاتی که همواره…

بازدید: 1383 نفر
1402/09/05
خواندن این مقاله

وکیل زنای محصنه و غیر محصنه و بررسی صفر تا صد این موضوع

گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح این نکته دارد که زنا چیست انواع زنا چیست؟ شرایط اثبات زنا و مجازاتی که در قانون و برای زنا در نظر گرفته شده چیست؟ برای دریافت…

بازدید: 826 نفر
1403/04/10
خواندن این مقاله

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان 09426001201 09426001202