متشکل از بهترین وکلای تهران و البرز(کرج- فردیس - ملارد) و شهریار باتجربه بسیار بالا

شکایت کیفری چیست و از چه طریقی این شکایت اتفاق می‌افتد؟

شکایت کیفری
  • 8 شهریور 1403
  • 18 دقیقه
  • بدون دیدگاه
  • نوشته شده توسط تیم تحریریه فروکیل

گروه وکلای فروکیل در قالب مقاله سعی در توضیع این نکته به  شما مطالعه کننده محترم دارد که شکایت کیفری چیست؟ و از چه طریقی این شکایت اتفاق می‌افتد مراحل آن چیست؟

آثار این شکایت چیست ؟و هزینه ‌های احتمالی آن به چه صورت خواهد بود؟ به همین سبب مقاله زیر تنظیم شده و شما مطالعه کننده محترم اطلاعات کافی در این خصوص به دست بیاورید. برای دریافت اطلاعات بیشتر و پاسخ سوالاتتان می ‌توانید با شماره‌ های

زیر ۰۹۴۲۶۰۰۱۲۰۲/۰۹۱۹۷۹۶۹۳۶۷ ارتباط گرفته و راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایید.

شکایت کیفری چیست؟

شکایت کیفری طرح شکایت علیه فرد یا افرادی است که مرتکب جرم شده‌اند و با درخواست داد خواه، پرونده آن‌ها بررسی و مطابق با قانون مجازات می‌شوند.در مواردی که حقوقی از فردی ضایع شود، با حمایت قانون شخص مذکور می‌ تواند به طرح دعاوی کیفری بپردازد و برای احقاق حقوق خود تلاش کند. این تضییع حقوق می ‌تواند در هر زمینه‌ ای مانند جانی، مالی، آبرو و شخصیت اتفاق افتاده باشد؛ بنابراین دزدی، سرقت، افترا، نشر اکاذیب توهین، تخریب و خیانت‌ درامانت همگی توسط دادگاه کیفری رسیدگی می‌شوند.همان‌ طور که گفتیم بعضی از جرائم کیفری امکان اقامه دعوی به‌ صورت حقوقی آن هم همزمان را دارند به طور کلی لازم است بدانید که شکایت‌ قضایی علاوه بر اینکه ممکن است حقوقی باشد، می ‌تواند جنبه کیفری نیز داشته باشد. از نظر قانونی هر گاه برای فردی از افراد جامعه مشکلی پیش آید و یا اینکه حقوق آن‌ها پایمال شود، می ‌توانند از راه قانونی برای به دست آوردن حق خود اقدام کنند.از جمله موارد طرح دعوا که افراد می ‌توانند برای گرفتن حق و حقوق خود اقدام نمایند، شکایت کیفری است. اما در جواب شکایت کیفری یعنی چه باید بیان کرد که نوعی شکایت است و به جرم و مجازات مرتبط است. به عبارتی بهتر شکایت کردن از یک شخص که تخلف انجام داده است و البته تخلف او بر اساس قانون جرم به حساب آید، شکایت کیفری می‌گویند.این نوع شکایت ابتدا باید در دادسرا مطرح شود و به عبارتی باید شکواییه به دادستان نوشته شود و تمامی مشخصات مانند اسم و آدرس مشتکی عنه و یا همان خطا کار به طور دقیق ذکر شوند و پس از آن اقدام به نوشتن مشروح شکایت کنید‌. البته همچنین تمامی مدارک و مستندات نیز باید به شکایت پیوست داده شوند.

انواع شکایت کیفری چیست؟

ضابطان دادگستری موظفند، شکایت کتبی یا شفاهی را همه وقت قبول نمایند. شکایت شفاهی، در صورتمجلس قید و به امضای شاکی می‌ رسد، اگر شاکی نتواند امضاء کند یا سواد نداشته باشد، مراتب در صورتمجلس قید و انطباق شکایت شفاهی با مندرجات صورتمجلس، تصدیق می‌ شود. ضابطان دادگستری مکلفند، پس از دریافت شکایت، به شاکی رسید تحویل دهند و به فوریت پرونده را نزد دادستان ارسال کنند. بر این اساس، انواع شکایت کیفری عبارتند از:

شکایت شفاهی: این شکایت، پس از وقوع یک جرم قابل گذشت یا غیر قابل گذشت، با مراجعه شاکی یا بزه دیده، به نیروی انتظامی یا دادسرا جهت اعلام شکایت، محقق می شود و با توجه به تصریح قانون گذار  ضابطان دادگستری، موظف به پذیرش آن، درج شکایت در صورتمجلس، تحویل رسید ثبت شکایت به شاکی و ارسال پرونده به دادستان هستند.

انواع شکایت کیفری

شکایت کتبی: این شکایت، پس از وقوع یک جرم قابل گذشت یا غیر قابل گذشت، با مراجعه شاکی یا بزه دیده، به نیروی انتظامی یا دادسرا یا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی (جهت تحویل فرم شکواییه برای ارسال به دادگاه و مرجع صالح)، تحقق می یابد و در صورتی که شاکی، شکایت کیفری خود را به صورت کتبی، تحویل ضابطین دادگستری در نیروی انتظامی یا دادسرا دهد،  ضابطین دادگستری، باید شکایت را دریافت کرده، به شاکی، رسید تحویل دهند و پرونده را نزد دادستان، ارسال کنند.

برای شکایت کیفری چه شرایطی لازم است؟

وقوع جرم، اعم از جرم قابل گذشت یا غیر قابل گذشت اهلیت قانونی شاکی برای طرح شکایت (عقل، بلوغ )تنظیم شکواییه و ارسال آن، پس از درج در نمونه فرم های شکایت به دادگاه که این نمونه فرم ها در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، موجود بوده و شکایت شاکی را در آن، ثبت و سپس، به دادگاه صالح، ارسال می کنند.پرداخت هزینه های دادرسی شکایت کیفری که این هزینه ها، شامل هزینه برگ شکواییه، از قرار هر برگ، ۲۰۰۰ هزار تومان و هزینه رسیدگی به دعوا، توسط محکمه که در تقدیم شکایت کیفری، برابر با ۱۰ هزار تومان می باشد است  ، قوه قضاییه، این هزینه را در خصوص افراد ناتوان مالی، از محل اعتبارات خود، پرداخت می نماید.در واقع هنگامی که اقامه دعوای کیفری صورت می‌گیرد، یقینا جرمی به وقوع پیوسته است و شاکی از محاکم کیفری تقاضای رسیدگی به آن را می‌کند.در حال حاضر دعاوی کیفری بیشترین پرونده‌های دادگستری را به خود اختصاص داده‌اند و روزانه حجم قابل توجهی از شکایات کیفری در محاکم مطرح می‌شوند.

هزینه‌های لازم برای طرح دعوای کیفری به چه میزان است؟

اصولا طرح شکایات کیفری برای شاکی هزینه ‌هایی را در پی خواهد داشت که هزینه و زمان لازم به نوع شکایت مطرح شده بستگی دارد.طرح دعاوی کیفری در وهله اول مستلزم ارائه شکواییه است . در واقع هزینه‌ های طرح شکایت کیفری متغییر می ‌باشند و نمی ‌توان معیار ثابت و مشخصی را در این زمینه در نظر گرفت. با توجه به این که رسیدگی به پرونده‌های کیفری به صورت تخصصی ابتدا در دادسرا و سپس در دادگاه کیفری صورت می ‌گیرند، ممکن است برخی از آن‌ها چندین سال به طول بیانجامند.

تفاوت شکایت کیفری با دعاوی حقوقی چیست؟

تفاوت شکایت کیفری و حقوقی یکی از مسائلی که مراجعین دادگستری زیاد با آن مواجه هستند، تفکیک دو عنوان دعاوی کیفری و دعاوی حقوقی است و برای موفقیت در دادگستری، دانستن تفاوت‌های این دو عنوان خیلی موثر است:

۱- شکایات کیفری مربوط به عملی است که برای مرتکب آن، دادگاه مجازات تعیین می‌کند ولی برای دعوای حقوقی دادگاه مجازاتی در نظر نمی ‌گیرد و فقط مرتکب عمل رابه دادن حقوق قانونی دیگران یا انجام تکالیفش ملزم می سازد.

۲- دعاوی کیفری را در هر کاغذی می ‌توان تنظیم و به مرجع قضایی برد، ولی شکایت حقوقی حتماٌ باید در کاغذ مخصوصی بنام دادخواست نوشته شود وگرنه مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد .

۳- شکایت کیفری را برای رسیدگی باید ابتداء به مرجعی بنام دادسرا برد و بعد از انجام تحقیقات در کلانتری و دادسرا، جهت رسیدگی به دادگاه فرستاده می ‌شود. ولی دادخواست حقوقی باید به صورت مستقیم به دادگاه برده شود.

۴- شکایت ‌های کیفری را بدون استفاده از وکیل کیفری هم می ‌توان در دادگستری مطرح کرد،  ولی اکثر شکایت‌ های حقوقی باید توسط وکیل پایه یک دادگستری مطرح شود

۵- برای مطرح کردن شکایت کیفری یک تمبر لازم است که در دادگستری برروی آن زده می‌ شود، ولی برای طرح شکایت حقوقی، باید به تناسب ارزش مالی که راجع به آن دعوا مطرح شده یک و نیم در هزار تمبر باطل کرد.

۶- پرونده بسیاری از شکایات‌های کیفری حتی با پس گرفتن شکایت از طرف شاکی هم بسته نمی شوند (مثل شکایت راجع به رشوه، قتل، زنا و.. ) اما شکایت‌های حقوقی با پس گرفتن دعوا از طرف شکایت کننده، خاتمه می ‌یابند.

۷- در شکایت های کیفری، به شکایت کننده شاکی گفته می‌شود و به طرف او متشاکی یا مشتکی عنه و یا متهم گفته می‌شود و به موضوع پرونده نیز اتهام می ‌گویند. اما در شکایت‌های حقوقی، به شکایت کننده خواهان می ‌گویند، به طرف او خوانده گفته می ‌شود و به موضوع پرونده هم خواسته می‌ گویند.

۸- برای دعوت کردن طرف شکایت کیفری (متهم) به دادگاه برگه ای بنام احضاریه برای او فرستاده می ‌شود ولی برای دعوت کردن طرف شکایت حقوقی(خوانده) از ورقه ای بنام اخطاریه استفاده می‌کند.

۹- در شکایت کیفری، اگر متهم (مشتکی عنه) به احضاریه توجه نکند و در وقت تعیین شده خود را به مرجع قضایی معرفی نکند. او را جلب و به اجبار به دادگستری می ‌برند ولی در شکایت‌های حقوقی اگر خوانده به موقع حاضر نشود، منتظر او نمی ‌مانند و ممکن است حق را به خواهان بدهند.

در تنظیم شکوایی چه مواردی باید رعایت شود؟

– نام ، نام خانوادگی ، نام پدر و نشانی دقیق شاکی

۲- موضوع شکایت با ذکر تاریخ و محل وقوع جرم ( تاریخ اعلام شکوائیه به داد سرا باید قید شود )

۳- ذکر ضرر وزیان مالی که به مدعی وارد شده و قابل مطالبه است.

۴- مشخصات و نشانی مشتکی عنه (متهم) یا مظنون

۵- ادله و اسامی و مشخصات و نشانی شهود و مطلعینپس از طی موارد فوق و تکمیل شکوائیه، شاکی باید شکواییه را امضاء کرده و به دادسرا یا دادگاه مربوطه ارائه نماید و دادسرا یا دادگاه با بررسی موضوع، دستورات لازم را جهت پیگیری به ضابطین قضائی اعلام می‌کند.بیشتر پرونده‌های مطروحه در دادگستری با شکایت متضرر از جرم آغاز می شود. هر روزه در صحن مجتمع های قضایی شاهد اشخاصی هستیم که با تنظیم و تقدیم شکایت به مراجع ذی صلاح، مبادرت به طرح و تعقیب دعاوی خود می‌کنند و از مقامات قضایی تقاضای اعاده حقوق از دست رفته خود و مجازات مرتکبین جرایم را دارند. در تنظیم شکایت کیفری، شاکی باید چند مسأله را به طور دقیق در شکایت خود درج کند.

  • مشخصات و آدرس خود (شاکی)
  • مشخصات مرتکب یا مرتکبین جرم (مشتکی عنه) و اعلام نشانی آنها
  • محل وقوع جرم
  • شرح عمل مجرمانه مورد ادعا و چگونگی و تاریخ وقوع آن
  • دلایل ارتکاب جرم درصورت وجود شهود آدرس آنها
  • میزان خسارت وضرر و زیان وارده  در صورت ورود خسارت و امکان تعیین آن  در شکواییه مطروحه شاکی به بیان شکایت خود با ذکر موارد پیش گفته کرده و از مقامات قضایی دادخواهی می‌کند که با این طرح شکایت فرآیند دادرسی کیفری آغاز می‌شود.

شکایت کیفری بهتر است یا حقوقی؟

درمورد این ‌که آیا شکایت کیفری بهتر است یا حقوقی، ابتدا باید آثار و تبعات آن را مورد بررسی قرار دهید تا متوجه شوید بهترین انتخاب برای شما کدام است. معمولاً مواردی که دارای جنبه مجرمانه هستند نیاز به طرح شکایت کیفری دارند. با این ‌حال شما می‌ توانید از طریق دعوای حقوقی نیز برای دریافت خسارت های ناشی از جرم اقدام کنید. اما دراین‌ صورت دیگر نمی‌ توانید شکایت کیفری داشته باشید.در دعاوی حقوقی آیین رسیدگی بسیار پیچیده ‌تر است به ‌همین دلیل نیاز به وکیل خواهید داشت. در حالی‌ که در شکایت کیفری کار بسیار راحت ‌تر بوده و در زمان کوتاه‌ تری انجام می ‌شود. در دعوای حقوقی طرف مقابل مجازات نمی‌ شود و تنها می ‌تواند ضرر و زیان مادی و معنوی را جبران کند. اما در شکایت کیفری فرد به مجازات مقرر شده محکوم می ‌گردد. همچنین در شکایت کیفری امکان جلب متهم وجود دارد. اما در طرح دعوای حقوقی این امکان نیست. با توجه به تمامی موارد بهتر است هر یک از انواع شکایت را با توجه به موضوع درخواستی خود انتخاب کنید.

شکایت کیفری بهتر است یا حقوقی

بهترین وکیل در کرج برای شکایت کیفری کیست؟

بهترین وکیل برای شکایت کیفری وکیل کیفری می‌باشد که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت می‌کنند برای این امر شما می‌توانید با گروه وکلای فروکیل ارتباط گرفته و راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایید.

مدارک لازم برای شرکت کیفری چیست؟

اولین قدم برای طرح شکایت کیفری، جمع‌آوری مدارک و شواهد مورد نیاز است که نشان‌ دهنده ارتکاب جرم باشد. این مدارک و شواهد شامل مواردی می‌باشد از جمله:گزارش پزشکی قانونی:در صورت وجود صدمات فیزیکی، لازم است که به پزشکی قانونی مراجعه شود و گواهی صادره ضمیمه مدرک شود. در چنین شرایطی می‌توان مدرکی که از سوی پزشکی قانونی وجود دارد را ضمیمه پرونده کرد و به دادگاه ارائه نمود و با این کار می‌توانید ادعای خود را صریح‌تر بیان کنید.

گزارش پلیس:اگر در هنگام رخ دادن، جرم ارتکابی توسط پلیس ثبت شده باشد، لازم است که گزارش مربوطه را دریافت و ضمیمه پرونده کنید و به دادگاه مربوطه ارائه دهید.شهادت دادن شهود:اگر فرد یا افرادی به عنوان شاهد وجود دارند و شاهد وقوع جرم هستند، باید آنها شهادت خود را به صورت کتبی یا شفاهی ارائه دهند. این شهادت می ‌تواند ادعای شما را بسیار قوی ‌تر از قبل اثبات کند.فیلم یا عکس:اگر فیلم یا عکسی در راستای وقوع جرم وجود دارد، لازم است که آنها را ارائه دهید و ضمیمه پرونده کنید تا مدارک بیشتری نسبت به متهم داشته باشید.شاکی باید مدارک و شواهدی را که نشان ‌دهنده ارتکاب جرم است، به مراجع قضایی ارائه دهد که این مدارک و شواهد، شامل گزارش پزشکی قانونی، گزارش پلیس در صورت دخالت داشتن آن، شهادت شهود یا شاهدین، فیلم یا عکس و یا هرگونه مدرکی که نشان‌ دهنده وقوع جرم توسط متهم می ‌باشد.

آیا بعد از شکایت کیفری متهم می‌تواند از شاکی شکایت کند؟

در حقوق کیفری، متهم یک فردی است که به انجام یک جرم متهم شده است. در برابر این اتهام، متهم حقوق و امتیازاتی دارد که باید توسط دستگاه قضایی رعایت شود. یکی از این حقوق، حق اعاده حیثیت است. واعاده حیثیت به معنای بازگرداندن آبرو و شرافت به فرد متهم است که به طور غیرمنصفانه توسط شاکی آسیب دیده است.این حق برای متهمانی است که با شکایت غیرحقیقی شاکی، حیثیت و آبروی خود را از دست داده‌اند. این شکایت به نام طرح شکایت متهم علیه شاکی یا اعاده حیثیت شناخته می‌شود. در این مقاله، ما به شما نشان می‌دهیم که چگونه می ‌توانید از این حق استفاده کنید و حیثیت خود را احیا کنید. متهم می ‌تواند از شاکی شکایت کند. در این حالت، متهم به دادگاه اعلام می‌کند که شاکی از او افترا کرده است و از او تقاضای اعاده حیثیت می ‌کند.

مراحل شکایت کیفری چیست؟

شکایت کیفری همانطور که از نام آن پیدا است، طرح دعوا علیه شخص یا اشخاصی است که مرتکب جرمی شده‌اند و باید مطابق قانون مجازات شوند.قانونگذار به جهت حمایت از حقوق تضییع شده افراد امکان اقامه دعاوی کیفری را در مراجع قضایی دارد و می‌تواند از حق و حقوق خود دفاع کند.معمولا افرادی که جرم بر آن‌ها واقع می ‌شود، به دلایل مختلف اقدام به طرح شکایت کیفری نمی ‌کنند و همین مسئله سبب می‌شود تا در آینده با مشکلات عدیده‌ای مواجه شوند.هر شخصی در هر زمانی اگر با جرمی مواجه شد، باید در اسرع وقت پیگیری ‌های لازم را انجام دهد تا جرم به وقوع پیوسته مورد رسیدگی قرار گیرد.

چنانچه شخص یا اشخاصی اقدام به تضییع حقوق افراد نمایند، قانونگذار برای هر یک از کسانی که حقوق خود اعم از مالی، جانی، آبرو و شخصیت وی تضییع شده است، امکان شکایت و رسیدگی به موضوع را در محاکم کیفری پیش‌ بینی نموده است.به مجموعه اقداماتی که افراد برای احقاق حقوق خود که اصطلاحا شاکی نامیده می‌ شوند، علیه تضییع کننده حقوق خود در مراجع کیفری مطرح و از دستگاه قضا و نهاد عدالت کیفری استمداد می ‌نمایند، شکایت کیفری گفته می‌شود.در واقع هنگامی که اقامه دعوای کیفری صورت می ‌گیرد، یقینا جرمی به وقوع پیوسته است و شاکی از محاکم کیفری تقاضای رسیدگی به آن را می‌ کند.

دعاوی کیفری چه دعاوی هستند؟

موضوعاتی که در زمره دعاوی حقوقی قرار نگیرند، طبیعتا جزو دعاوی کیفری هستند. تفاوت در مراجع قضایی رسیدگی‌ کننده، موضوع مورد حکم و مواردی از این قبیل، سبب تمایز بین دعاوی کیفری با حقوقی شده است.منشا اصلی شکایات کیفری، رفتارهای مجرمانه است و تمامی اموری که جنبه کیفری نداشته باشند، نمی ‌توان آن‌ها را به عنوان شکایت کیفری به شمار آورد.دعاوی مانند کلاهبرداری، سرقت، خیانت در امانت، تخریب، توهین، افترا، نشر اکاذیب و غیره در زمره دعوا کیفری قرار می ‌گیرند.برخی از دعاوی هستند که هر دو جنبه حقوقی و کیفری را دارند. در واقع شاکی می ‌تواند به اختیار خود هم اقامه دعوا حقوقی و هم اقامه دعوا کیفری نماید.

مراجع صالح به رسیدگی به دعاوی کیفری چه مرجعی هستند؟

به ‌طور کلی رسیدگی به دعاوی کیفری در صلاحیت مراجع قضایی کیفری می‌باشد. برخلاف شکایت حقوقی که رسیدگی به آن در مراجع صالح یک طرفه است، رسیدگی به شکایت کیفری ابتدا در دادسرا و سپس در دادگاه کیفری صورت می‌گیرد.مطابق قانون رسیدگی به کلیه جرایم ابتدا در دادسرا انجام می‌گردد، مگر برخی از جرایم که مستقیما در دادگاه مطرح می‌شوند. با توجه به این که جرم از جمله مسائل حساس و مهم در کشور ما به شمار می‌رود، رسیدگی به پرونده‌های کیفری طی چند مرحله صورت می‌گیرد و باید وقوع جرم نزد مرجع تعقیب به اثبات برسد.مرجع صالح رسیدگی ‌کننده به شکایت کیفری ابتدا دادسرا و سپس دادگاه‌های کیفری می‌باشند.

با توجه به نوع و موضوع شکایت مطرح شده، پرونده به مرجع کیفری صلاحیت دار فرستاده می‌شود تا بررسی‌های لازم در این زمینه صورت گیرد. در ادامه به معرفی تعدادی از مراجع کیفری می ‌پردازیم تا با صلاحیت ‌های آن‌ها آشنا شویم.دادسرای عمومی و انقلاب یکی از شناخته شده‌ترین دادسراهای کشور، دادسرا عمومی و انقلاب می‌باشد که از صلاحیت‌های خاصی برخوردار است. وظیفه این دادسرا کشف جرم، تعقیب متهم، انجام تحقیقات و سرانجام اجرای احکام کیفری است.دادسرا عمومی و انقلاب متشکل از دادستان، معاون دادستان و تعدادی بازپرس و دادیار است. تعدادی از دادسراها زیر مجموعه دادسرا عمومی و انقلاب محسوب می‌شوند و به صورت تخصصی به برخی از جرایم رسیدگی می‌کنند.

شعبه‌ای از دادسرا عمومی و انقلاب با عنوان دادسرا ویژه نوجوانان برای انجام تحقیقات مقدماتی نسبت به جرایم افراد پانزده تا هجده سال تشکیل می‌شود.علاوه بر این دادسراهای تخصصی دیگری از قبیل دادسرا جرایم کارکنان دولت، جرایم امنیتی، جرایم مربوط به امور پزشکی، دارویی و غیره زیر نظر دادسرای شهرستان تشکیل می‌گردند دادسرای نظامی به منظور رسیدگی به جرایم مربوط به وظایف خاص نظامی و انتظامی اعضای نیروهای مسلح تشکیل شده است.دادسراهای نظامی در کنار دادگاه‌های نظامی قرار داشته و تعقیب و تحقیق در جرایم داخل در صلاحیت دادگاه‌های مذکور را بر عهده دارند. این دادسراها در مرکز هر استان تشکیل می‌گردند و در شهرستان‌ها در صورت نیاز تحت عنوان دادسرا نظامی ناحیه تشکیل می‌شود.

دادسرای ویژه روحانیت در معیت دادگاه ویژه روحانیت به امر تعقیب و تحقیق در جرایم مربوط به صلاحیت این دادگاه می ‌پردازد.کلیه جرایم و یا اعمال خلاف شخصیت روحانیون، کلیه اختلافات محلی مخل به امنیت عمومی در صورتی که طرف اختلاف روحانی باشد و همچنین اموری که از سوی مقام رهبری ارجاع گردد، در صلاحیت دادسراهای ویژه روحانیت استدادگاه عمومی کیفری در حال حاضر در نظام دادرسی کیفری ایران، مراجع عام رسیدگی به امور کیفری، دادگاه کیفری یک و دادگاه کیفری دو هستند.دادگاه کیفری دو صلاحیت عام رسیدگی به تمامی جرایم را بر عهده دارد، مگر این که قانون رسیدگی به جرمی را در صلاحیت مرجع دیگری قرار داده باشد. دادرسی کیفری، به جرائم زیر در دادگاه کیفری یک رسیدگی می‌شود:

الف- جرائم موجب مجازات سلب حیاتب

– جرائم موجب حبس ابد

پ ـ جرائم موجب مجازات قطع عضو یا جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی با میزان نصف دیه کامل یا بیش از آن

ت ـ جرائم موجب مجازات تعزیری درجه سه و بالاتر

ث- جرائم سیاسی و مطبوعاتی دادگاه انقلاب دادگاه انقلاب یکی از مراجع تخصصی کیفری می‌باشد که صلاحیت رسیدگی به یک‌ سری پرونده‌ها را دارد.

به جرائم زیر در دادگاه انقلاب رسیدگی می‌شود:الف – جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی، محاربه و افساد فی‌الارض، بغی، تبانی و اجتماع علیه جمهوری اسلامی ایران یا اقدام مسلحانه یا احراق، تخریب و اتلاف اموال به منظور مقابله با نظام

ب – توهین به مقام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و مقام رهبری

پ- تمام جرائم مربوط به مواد مخدر، روان‌گردان و پیش‌سازهای آن و قاچاق اسلحه، مهمات و اقلام و مواد تحت کنترل

ت- سایر مواردی که به موجب قوانین خاص در صلاحیت این دادگاه است.دادگاه اطفال و نوجوانانبه کلیه جرائم اطفال و افراد کمتر از هجده سال تمام شمسی در دادگاه اطفال و نوجوانان رسیدگی می‌شود.در هر صورت محکومان بالای سن هجده سال تمام موضوع این ماده، در بخش نگهداری جوانان که در کانون اصلاح و تربیت ایجاد می‌شود، نگهداری می‌شوند

در چه صورتی ممکن شکایت کیفری به نتیجه نرسد؟

اگر یک شکایت کیفری به نتیجه نرسد، ممکن است به دلایل مختلف باشد. در اینجا چند نکته را در نظر بگیرید:

عدم دلایل کافی: ممکن است شکایت به دلیل عدم دلایل کافی یا نقص در مدارک و شواهد به نتیجه نرسد. در این صورت، ممکن است دادگاه یا مقامات قضائی تصمیم به عدم ادامه پرونده بگیرند.

عدم تطابق با قوانین و مقررات: اگر شکایت کیفری با قوانین و مقررات مختص مربوطه تطابق نداشته باشد، ممکن است به نتیجه نرسد.

مسائل فنی: ممکن است مشکلات فنی در پرونده، مثل اشتباهات در روند قانونی یا نقص در اجرای مقررات، باعث عدم نتیجه‌گیری شکایت شود.

خلاصه مطلب:

طرح شکایت کیفری در مراجع قضایی به دانش و اطلاعات حقوقی نیاز دارد. در صورتی که مراحل اقامه دعوا بر اساس اصول و تشریفات مشخص در قانون انجام نگیرند دادگاه ها به شکایات ترتیب اثر نخواهند داد. مشاوره حقوقی کیفری یکی از روش های دستیابی به اطلاعات حقوقی می باشد. از طریق مشاوره حقوقی می توان به اطلاعات لازم در رابطه با مراحل و نحوه شکایت کیفری دست یافت. برای طرح شکایت کیفری بهترین گزینه استفاده از خدمات حقوقی گروه وکلای فروکیل می باشد. مشاوره های حقوقی به صورت حضوری، تلفنی و آنلاین ارائه می گردند که برای موکلین مزایای زیادی به همراه دارد.

5/5 - (3 امتیاز)

پیشنهاد می کنیم این مطالب را هم بخوانید

بهترین وکیل ارث و میراث در تهران و کرج

گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح این نکته دارد که وکیل ارث و میراث کیست ؟اگر در زمینه ارث و میراث دچار چالش و تنش با سایر ورثه شدیم به سراغ چه اشخاصی…

بازدید: 468 نفر
1403/03/15
خواندن این مقاله

فروکیل: وکیل آنلاین ¶ ارائه راهکار با مطالعه پرونده و احکام قضائی

گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توزیع این نکته دارد که وکیل آنلاین کیست چه وظایفی را ایفا می ‌کند؟ مشاوره حقوقی از وکیل آنلاین چه معایب و مزایایی در پی دارد برای دریافت…

بازدید: 444 نفر
1403/03/25
خواندن این مقاله

بهترین وکیل کیفری در تهران و کرج با حق الوکاله اقساطی

یک اتهام کیفری می ‌تواند زندگی یک فرد را به‌ طور کامل تغییر دهد. در چنین شرایطی، انتخاب یک وکیل کیفری مجرب و متخصص، اهمیت ویژه‌ای دارد. یک وکیل کیفری در تهران می‌ تواند با دانش و…

بازدید: 297 نفر
1403/04/25
خواندن این مقاله

اگر یکی از وراث حاضر به فروش نباشد چه مشکلاتی پیش می آید؟

یکی از مهم‌ترین مباحثی که در بحث ارث و میراث در مورد آن صحبت می‌شود در رابطه با نحوه فروش ماترک می‌باشد که ممکن است خانه باشد یا زمین باشد یا غیر یکی از سوالاتی که همواره…

بازدید: 907 نفر
1402/09/05
خواندن این مقاله

وکیل فروش ملک ورثه مشاع و آشنایی با مراحل تقسیم ارث

بحث ارث و میراث از دیرباز در قانون کشور ما و همچنین در جهان وجود داشته است و چالش‌ هایی در زمینه ارث بین وراث  در اکثر موارد به وجود می ‌آید گروه وکلای فروکیل در این…

بازدید: 373 نفر
1403/04/05
خواندن این مقاله

وکیل روابط نامشروع و تاثیر وکیل بر روی این پرونده ها

گروه وکلای فروکیل در این مقاله سعی در توضیح این نکته به شما مطالعه کننده محترم دارد که رابطه نامشروع چیست اگر دچار تنش و پرونده‌ای در این زمینه شدید به سراغ چه وکیلی بروید. وظایف وکیل…

بازدید: 230 نفر
1403/05/05
خواندن این مقاله

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی(۲۰ خط ویژه) 09218529239 09426001202 09426001201