گروه وکلای فروکیل متشکل از بهترین وکلای تهران و کرج
برای ارائه دادخواست طلاق باید در ابتدا به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمود و دادخواست تنظیم و ارسال شود سپس برای حضور در دادگاه خانواده مهلتی تعیین می گردد که باید در زمان مشخص شده زوجین در دادگاه حاضر شوند تا حکم قاضی صادر شود، در ادامه توضیحات بیشتر داده خواهد شد و همچنین می توانید از ما مشاوره حقوقی رایگان دریافت نمایید.
برابر قانون حمایت از خانواده بین دادگستری و سازمان بهزیستی توافقی حاصل شد مبنی بر اینکه متقاضیان طلاق قبل از هر گونه اقدامی ابتدا در سامانه تصمیم طلاق مشخصات خود را ثبت کنند و نوبت مشاوره دریافت نمایند ، بعد از سپری شدن جلسات مشاوره چنانچه زوجین نتوانند به سازش برسند ، پرونده طلاق جهت سیر قانونی و رسیدگی به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارجاع می شود و در ادامه دادگاه تشکیل خواهد شد و حکم مقتضی توسط قاضی صادر می گردد.
زن و شوهر برای ثبت نام طلاق توافقی یا طلاق از طرف زوجه و یا از سوی مرد باید به سامانه ثبت درخواست طلاق جهت دریافت نوبت اقدام کنند ، سپس در زمانی که تعیین می گردد همراه با مدارک هویتی به مرکز جامع خانواده مراجعه نمایند و مرکز جامع مراقبت از خانواده با ارزیابی اولیه ، پرونده طلاق را به یکی از واحدهای مشاوره ارجاع خواهد کرد ، بعد از چهل وپنج روز واحد مشاوره نظر نهایی خود را اعلام می نماید در صورت عدم سازش طرفین پرونده از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراحل قانونی طلاق انجام می پذیرد .
روند پرونده طلاق به سه شکل امکان پذیر می باشد
۱ـ طلاق از سوی مرد
۲ـ طلاق از طرف زن
۳ـ تنظیم انواع دادخواست طلاق
چنانچه زن از زندگی زناشویی خود رضایت نداشته باشد می تواند دادخواست طلاق را تنظیم نماید البته به دلیل مقررات فقهی حق طلاق با مرد است لذا امر طلاق گرفتن خانمها نسبتاً سخت و زمانبر خواهد بود و نیاز به ارائه مستندات موجه به مراجع ذیصلاح است مگر حق طلاق را از شوهر دریافت کرده باشد ، بهتر است برای انجام امور مربوط به طلاق با وکیل مشورت نمود.
در مراحل طلاق از سوی آقا ، قانونگذار نیازی به ارائه دلیل ندیده است اما یکی از مهم ترین مراحل درخواست طلاق از طرف مرد تعیین وتکلیف مسائل مالی و حق وحقوق زوجه نظیر مهریه ، نفقه ، جهیزیه ، اجرت المثل وتنصیف اموال می باشد
برای ثبت و رسیدگی به دادخواست طلاق لازم است که این دادخواست توسط وکیل طلاق اقدام گردد ، هزینه تنظیم دادخواست طلاق به شرح زیر می باشد:
۱ـ هزینه نوشتن دادخواست طلاق توسط وکیل
۲ـ هزینه ثبت دادخواست
۳ـ هزینه جلسات مشاوره قبل از طلاق
۴ـ هزینه دادگاه و دادرسی
۵ـ هزینه اعتراض به رای دادگاه
۶ـ هزینه محضر بابت جاری شدن خطبه طلاق
۷ـ هزینه های کپی کردن مدارک
هر یک از زوجین جهت ثبت درخواست طلاق باید مدارکی مانند: شناسنامه، کارت ملی و سایر مدارک مورد نیاز را همراه داشته باشند ، گام بعدی ثبت نام درسامانه ثنا می باشد که به همین منظور با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک محل زندگی خود این امکان فراهم خواهد شد .
طلاق یک دعوای حقوقی است که برای رسیدگی باید مراحلی را طی نمود ، قبل ازتاسیس دفاتر خدمات الکترونیک قضایی زوجین مجبور بودن برای انجام کارهای اداری و کسب اطلاعات از روند پرونده خود به صورت حضوری در مراجع صالح پیگیری و اقدام می کردند و همین امرباعث ازدحام بیش از حد مراجعین می گردید ، اما در سال ۱۳۹۵ با راه اندازی سامانه ثنا رسیدگی به پرونده های حقوقی آسانتر و سریعتر شده است ، با برقراری سامانه مذکور، زوجین به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و با ثبت اطلاعات هویتی و امضا خود و احراز هویت در سامانه ثنا نسبت به طرح دادخواست طلاق اقدام لازم را بعمل می آورند.
زوجین قبل از تنظیم دادخواست طلاق باید شرایطی که طبق قانون برای جدایی در نظر گرفته شده است رعایت نمایند از جمله :
بهره گیری از وکیل با تجربه می تواند در روند پرونده بسیار موثر باشد .
زوجین پس از ثبت درخواست مشاوره طلاق در سامانه ممکن است از درخواست طلاق صرف نظر نمایند که در این حالت نیازی به پیگیری ندارد و عدم مراجعه به سامانه منجر به لغو درخواست مشاوره طلاق می گردد.
همانطور که قبلاً اشاره شد حق طلاق با مرد می باشد ولی زنان شرایط متفاوتی دارند ، برای دستیابی خانم ها به طلاق راه هایی وجود دارد که به آنها می پردازیم
اگر زن برای طلاق دلیل قانع کننده ای نداشته باشد نمی تواند فقط با بخشیدن مهریه طلاق بگیرد ، وقتی شوهر مخالف جدایی باشد حتی بذل مهریه هم موجب طلاق گرفتن زن نخواهد شد زیرا حق طلاق با مرد است لذا زوجه باید مستندات محکمه پسند به دادگاه ارائه دهد.
چنانچه زن دارای حق طلاق باشد بدون رضایت مرد می تواند طلاق بگیرد و یا با استناد به یکی از شروط دوازده گانه در عقد نامه اقدام نماید و همچنین مسئله عسر و حرج نیز یکی از راه های گرفتن طلاق می باشد که زن می تواند اقدام کند.
آنچه که در قانون آمده است حضانت فرزند پس از جدایی و طلاق والدین بدین گونه می باشد که حضانت فرزند دختر تا هفت سالگی با مادر است و پس از آن با پدر خواهد بود و در رابطه با فرزند پسر حضانت تا پانزده سالگی برای پدر است و بعد از رسیدن به سن قانونی اختیار با فرزندان است که با کدام طرف باشند.
وکیل بدلیل آشنایی با قوانین ومقرارت مربوط به حوزه طلاق بهتر می تواند در تسهیل و پیشبرد پرونده طلاق موثر واقع شود خصوصاً در طلاق های یکطرفه که پیچیده گی های بیشتری دارد لذا کمک گرفتن از یک وکیل پایه یک دادگستری کارآمد و با تجربه که به نحوه تنظیم انواع دادخواست طلاق آگاهی دارد بسیار مهم است.
اگر زن وکالت بلاعزل در طلاق را داشته باشد حضور مرد لازم است
زوجه با داشتن وکالت بلا عزل از طرف شوهرمی تواند بدون حضور او برای طلاق اقدام نماید
برای دادخواست طلاق غیرتوافقی چه نکاتی را باید مد نظر داشت
۱ـ مشخصات مرد و زن
۲ـ کلیه مدارک و مستنداتی که زوجه را سزاوار طلاق می داند
۳ـ شرح دادخواست
طبق تعریفی که سازمان ثبت احوال کشور از گواهی تجرد کرده این گونه است که صاحب شناسنامه سابقه ازدواج داشته است یا نداشته است و ازدواج سابق او منجر به جدایی شده بر اثر طلاق یا فسخ…
هنگامی که شخصی فوت می کند در کنار دارایی های باقی مانده از او، اقدام برای انحصار وراثت بیمه تامین اجتماعی امری ضروری است. البته مستمری بیمه تامین اجتماعی ارث محسوب نشده و تنها به افرادی خاص…
حقوق خانواده شامل سه بخش مهم است: ازدواج، طلاق و روابط والدین با فرزندان. مباحثی مانند مهریه زوجه و نفقه همسر در بحث ازدواج و مباحث جدایی و طلاق و فسخ نکاح در بخش دوم (طلاق) و…
گروه وکلای فروکیل در ضمن این مقاله سعی در ارائه مطالب مفید از جمله اطلاعاتی در مورد طلاق قضایی به شما مطالعه کننده محترم دارد. عنوان طلاق قضایی شاید بارها و شاید حتی یک بار به گوش…
گروه وکلای فروکیل در قالب مقاله سعی در توضیح این نکته به شما مطالعه کننده محترم دارد که در چه صورتی افراد میتوانند درخواست پابند بکنند؟ استفاده از پابند الکترونیک چه شرایطی را دارد و در چه…
گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح نکته دارد که دادخواست حقوقی چیست؟ تفاوت دادخواست حقوقی با شکایت کیفری چیست آثار این دادخواست چیست و چه دعاوی را شامل میشود برای کسب اطلاعات در…