گروه وکلای فروکیل متشکل از بهترین وکلای تهران و کرج
در پاسخ به این سوال باید گفت بحث تمکین کردن برای زنان متاهل پیش میآید. و به این معناست که زن به موجب حکم دادگاه موظف است در منزلی که شوهرش برای زندگیشان تهیه کرده زندگی کند و با او رابطه زناشویی برقرار کند. طبق ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی زمانی که عقد نکاح بین زن و مرد به طور صحیح منعقد میشود ،روابط زوجیت بین طرفین موجود میشود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل هم برقرار میشود.
تمکین خود به دو نوع تمکین عام و تمکین خاص تقسیم میشود. تمکین عام یعنی، زن باید در منزلی که شوهرش برای او تهیه کرده و انتخاب میکند و البته مناسب با شأن زوجه باشد سکونت کند و در کنار شوهرش زندگی کند. و مگر اینکه در ضمن عقد نکاح شرط شده باشد انتخاب مسکن با زوجه باشد که در این صورت باید در منزلی که خودش انتخاب میکند و همسرش برایش تهیه میکند، در کنار مرد زندگی کند. در غیر این صورت ناشزه اعلام میشود و مرد میتواند الزام به تمکین او را بخواهد تمکین خاص نیز منظور برقراری رابطه ی جنسی و زناشویی است .
هرگاه مردی زنش از او تمکین نکرد ،برای الزام به تمکین زوجه باید خودش یا وکیلش دادخواستی تهیه کنند و دادخواست مورد نظر را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنند. البته بهتر است که قبل از ثبت دادخواست الزام به تمکین، اظهارنامهای برای همسرش بفرستد. و از او بخواهد که تمکین کند و بعد اگر تمکین نکرد دادخواست الزام به تمکین خود را در دفاتر خدمات قضایی ثبت کند. بعد از آن دادگاه خانواده در محلی که زوجه در آن اقامت دارد تشکیل میشود و زوج در دادگاه باید ثابت کند که شرایط را برای تمکین همسرش فراهم کرده این شرایط از قبیل مسکن در شأن زوجه،اثاث البیت و….میباشد .
و بعد از رای دادگاه هر کدام از زوجین چه مرد و چه زن که رای به ضرر او باشد میتوانند ظرف ۲۰ روز به رای صادره اعتراض کنند. برای اعتراض به رای نیز میتوان به دفاتر خدمات قضایی رفت و اعتراض خود را ثبت کرد.
بعد از قطعی شدن رای دادگاه به نفع شوهر او باید از دادگاه بدوی تقاضای اجرای رای را درخواست کند و پرونده اجرایی تشکیل شود یعنی صرف گرفتن رای الزام به تمکین کافی نیست و باید این رای اجرا شود، حال در مرحله اجرا اگر زن باز هم راضی به تمکین نشود و به منزل شوهر خود نیاید ناشزه محسوب میشود. ناشزه چیست؟ناشزه در واقع زنی است که از همسرش تمکین نمیکند و الزام به تمکین برای او کافی نبوده و همچنان تمکین نمیکند. پس از یک سری از حق و حقوق مثل نفقه اجازه دادن به همسرش برای ازدواج مجدد محروم میشود اما در نهایت به زن ناشزه نیز مهریه تعلق میگیرد و همچنین به او ارث نیز میرسد.
در قانون برای زوجه باکره حق و حقوقی قائل شده که به آن حق حبس میگویند حال سوال پیش میآید که حق حبس چیست؟حق حبس در واقع به این معناست که دختر باکره میتواند تا زمانی که تمام مهریش به او پرداخت نشده از همسرش تمکین نکند حتی قسط بندی کردن مهریه نیز ساقط کننده این حق نیست. خصوص قاضی دادخواست الزام به تمکین مرد را رد میکند. نکته اینجاست که اگر زوجه از زوج تمکین عام کرده باشد حتی اگر باکره باشد، دیگر نمیتواند به حق حبس خود استناد کند.
۱. اگر زن در دوره عادت ماهیانه باشد میتواند از رابطه زناشویی با همسرش خودداری کند.
۲. اگر مرد دچار بیماریهای مقاربتی شده باشد زن میتواند تمکین خاص نکند.
۳. در صورتی که زن بخواهد از حق حبس خود استفاده کند به شرطی که تمکین عام نکرده باشد.
۴. زن ثابت کند که در کنار همسرش امنیت جانی مالی شرافتی او به خطر میافتد.
۵. مرد برای زنش منزل مناسب با شان او تهیه نکند.
۱.مرد خانه مناسبی برای ادامه زندگی مشترک زن با خود را فراهم نکرده باشد یا اگر خانه تهیه کرده اثاثیه خانه در خانه وجود نداشته باشد، طوری که زن نتواند در آن خانه زندگی کند و در واقع احتیاجات او برآورده نشود درخواست الزام به تمکین مرد رد خواهد شد.
۲. زن ثابت کند که عدم تمکین او به دلیل این است که همسرش سوء رفتار و سوء معاشرت دارد مثل ضرب و شتم و یا اینکه اعتیاد دارد یا به صورت مکرر توهین و تهدید میکند یا مصرف بیرویه مشروبات الکلی باعث شده که زن منزل مشترک را ترک کند و تمکین نکند درخواست الزام به تمکین مرد رد خواهد شد.
۳. یا اینکه زن به دلیل استفاده از حق حبس تمکین نکند در این صورت هم درخواست الزام به تمکین مرد رد میشود.
۴. یکی از دلایل موجه دیگر که زن تمکین نکند نیز این است که مرد توانایی پرداختن نفقه را نداشته باشد پس اگر درخواست ادامه تمکین کند رد میشود.
۵. زوجه بتواند ثابت کند که زوج علاقهای به زندگی مشترک با او ندارد و در واقع به صورت صوری درخواست الزام به تمکین مطرح کند تا از مزایای آن استفاده کند در این صورت هم درخواست زوج رد میشود.
دعاوی تمکین از جمله دعاوی است که از اعتبار امر مختومه وردار نمیشود یعنی اگر یک بار مرد مطرح کرد و رد شد این باعث نمیشود که زوج دیگر نتواند این درخواست را مطرح کند ولی اگر جهاتی که به آن دلایل درخواست او رد شده همچنان موجود باشد دوباره دادخواست او رد خواهد شد. مثلا مرد منزلی تهیه نکرده باشد برای زندگی مشترک با همسرش و درخواست الزام به تمکین او رد شود و همچنان که هنوز منزلی تهیه نکرده دوباره دادخواست الزام به تمکین مطرح کند چون جهات عدم تمکین همچنان موجود است،دوباره درخواست او رد خواهد شد.
اگر شما میخواهید دادخواست الزام به تمکین برای زوجه خود ثبت کنید و از او برای تمکین نکردن در دادگاه خانواده شکایت کنید و از مزایای ناشزه شدن زن استفاده کنید میتوانید برای این امر به یک وکیل خانواده در مارلیک رجوع کنید و با وی مشورت کرده یا به او وکالت دهید تا اقدامات لازم را برای به نتیجه رساندن انجام دهد. برای این امر گروه وکلای فروکیل با استفاده از بهترین وبا تجربهترین وکلا در زمینههای مختلف خانواده،ثبتی، کیفری، حقوقی ،اداره کار و… به شما در این امر یاری میرسانند. شما میتوانید با تماس با شماره: ۰۹۴۲۶۰۰۱۲۰۲ مشاوره تلفنی رایگان گرفته یا به صورت حضوری به آدرس ما در: فردیس قریشی شمالی خیابان بیست و نهم برج آوین سنتر بلوک A طبقه ۵ واحد ۵۰۲ مراجعه کرده و با وکیل خانواده در مارلیک ملاقات داشته و از وی مشورت بگیرید یا به او وکالت دهید.
۱.ابتدا بهتر است اظهارنامه ارسال شود و الزام همسر را بخواهیم.
۲. به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست خود را ثبت کنیم.
۳. جلسهای در دادگاه خانواده تشکیل میشود و با حضور در جلسه ثابت کنیم که شرایط برای تمکین فراهم است.
۴. اگر رای قطعی صادر شد از دادگاه بدوی درخواست اجرای رای را بخواهیم.
و در نهایت هیچ زنی را نمیتوان به زور الزام به تمکین کرد و در صورتی که رای قطعی مبنی بر الزام به تمکین صادر شد و زن همچنان تمکین نکرد نهایتاً او را ناشزه اعلام میکنیم و از یک سری از حق و حقوقها محروم خواهد شد یک سری حق و حقوقها به همسر او داده خواهد شد برای مشاوره بیشتر شما میتوانید به گروه وکلای فروکیل به صورت تلفنی یا حضوری مراجعه کرده و با کارشناسان و وکلای ما مشورت لازم را به عمل بیاورید.
گروه وکلای فروکیل در ذیل این مقاله سعی در توضیح این مطلب به شما دارد که اعسار چیست؟ و اعسار از پرداخت مهریه در کجا کاربرد دارد؟و چگونه باید انجام شود و مراحل آن و روش اجرای…
وکالت یکی از شغلهایی است که نیاز به دفتر دارد تا بتوان در آن با موکل درباره مسائل حقوقی صحبت کرد. اگر شما یک مشکل حقوقی برایتان به وجود آمده است یا این که قصد دارید در…
گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح شیربها دارد و بررسی میکنیم که آیا شیربها در قانون ایران تعریف شده است یا نه و اینکه عدم پرداخت یا پرداخت آن چه ضمانت اجرایی خواهد…
گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح این نکته به شما مطالعه کننده محترم دارد که بیمه تصادف رانندگی چیست؟ هنگامی که تصادف اتفاق می افتد بیمه تا چه میزان موظف به جبران خسارت…
قبل از انجام هر کار حقوقی، دریافت مشاوره از مشاور حقوقی بسیار اهمیت دارد. یکی از مهمترین توصیه ما این است که اگر قصد دارید کارهای حقوقی خود را با موفقیت جلو ببرید از مشاوره حقوقی رایگان…
گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح نکته به شما مطالعه کننده محترم دارد که وکیل پایه یک دادگستری کیست؟ چرا زمانی که دچار چالش و تنشی در زمینههای حقوقی ،کیفری ،خانواده ثبتی اداره…