متشکل از بهترین وکلای تهران و البرز(کرج- فردیس - ملارد) و شهریار باتجربه بسیار بالا
گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح شیربها دارد و بررسی میکنیم که آیا شیربها در قانون ایران تعریف شده است یا نه و اینکه عدم پرداخت یا پرداخت آن چه ضمانت اجرایی خواهد داشت. آیا شیربها یک مبحث قانونی است یا صرفاً در عرف بعضی از اقوام وجود دارد؟ آیا یک رسم و رسوم است یا یک قانون؟!
ازدواج در هر کشوری رسم و رسوم خاص خود را دارد و در ایران نیز جدا از دیگر کشورها نیست یکی از همین رسم و رسومها در ایران قدیم ، پرداختن شیربها بوده است که امروزه پرداخت آن در اکثر مناطق واجب نیست اما بسیاری از خانوادهها همچنان پرداخت شیر برای یکی از مهم ترین رسومات ازدواج میدانند. شیربها در واقع پولی است که قبل از مراسم ازدواج علاوه بر مهریه از طرف داماد به خانواده عروس پرداخت میشود تا در تهیه جهیزیه از آن استفاده کند البته گاهی اوقات داماد به جای پرداختن مبلغ نقدی اقلامی از جهیزیه را تهیه میکند و این توافقی خواهد بود بین طرفین.
از نظر قانونی در پرداخت شیربها در قانون الزام یا اجباری وجود ندارد و این امر کاملاً بر عهده خانوادههای زوجین قرار دارد و اگر مایل باشند میتوانند با توجه به رسم و رسومات خود شیربها را در نظر بگیرند یا نگیرند. اما اگر توافق به پرداخت ان بکنند باید پرداخت شود به هر نحوی که بینشان توافق شده باشد.
برای مشکلات و پروندههای پیرامون شیربها فقط عرف و قصد و نیت طرفین در نظر گرفته میشود زیرا مبحث شیربها در قانون نیامده و قاضی با توجه به قصد طرفین و عرف و شرایط موجود و با استناد به قوانین عمومی و خصوصی ردادها اراده طرفین را تحلیل میکند و با توجه به مدارک موجود حکم میدهد.
بین دو موضوع شیربها و مهریه تفاوت وجود دارد و مهریه در قانون آمده و فرد ملزم به پرداخت آن میباشد و بابت عدم پرداخت نیز وصف کیفری و حقوقی در نظر میگیرند اما شیربها با توجه به اینکه در قانون نیامده و یک رسم و رسوم عرفی است غیر قابل الزام است. برای آشنایی با وکیل مهریه می توانید به لینک مربوطه مراجعه کنید.
نحوه تعیین شیربها در قانون نیامده اما به صورت عرفی به دو صورت تعیین میشود:
اگر داماد شیربها را به عنوان هبه و پیشکش بدهد و خانواده عروس با آن جهیزیه خریده باشند جهیزیه متعلق به عروس است اما اگر هدیه نباشد و قصد پرداخت آن تهیه جهیزیه باشد جهیزیه مال داماد است. البته به دلیل اینکه شیربها در قانون نیامده به این دلیل که سنت های متفاوتی وجود دارد در صورت وجود آمدن شک و شبهه به عرف عادت محل مراجعه میشود. اگر زنی بخواهد طلاق بگیرد همسرش شیربها را مصالحه نکرده باشد میتوان شیربها را پس بگیرد اگر در عقد جزئی از مهریه در نظر گرفته شود حکم مهریه را دارد.
به اجرا گذاشتن شیربها از طرف زوجه تنها زمانی عملی است که طبق توافق طرفین پرداخت شیربها در هر شرایطی از طرف داماد تایید شده باشد اگر داماد این موضوع را تایید کرده باشد حتی در صورت جدایی نیز ملزم به پرداخت مبلغ به عروس میباشد. پس در واقع شیربها در قانون تعریف خاصی ندارد و الزلمی به وجود و در نظر گرفتن ان به عنوان شرط ضمن عقد یا یکی از شرایط ازدواج وجود ندارد . اما زمانی که زوجین توافق کردند طبق توافق شان باید پرداخت شود و در اینجاست که قانون با توجه به توافق و قراردادشان زوج را ملزم به پرداخت و اجرای ان میکند
با توجه به اینکه مبحث شیربها در قانون نیامده و عرف و رسم و رسوم مناطق مختلف ایران متفاوت است مبحث شیربها میتواند دارای پیچیدگیهای زیادی باشد. زمانی که شما دچار چالش و مشکلی در این زمینه شدید شما میتوانید به گروه وکلای فروکیل مراجعه نمایید زیرا این گروه با استفاده از وکلای با سابقه و تجربه بالا در امور خانواده و سایر امور شما را یاری خواهند کرد. برای اطلاعات بیشتر با شماره مشاوره حقوقی رایگان ما ارتباط بگیرید.
خلاصه مطلب
مبحث شیربها در قانون تعریف خاصی ندارد و در قانون ایران در رابطه با شیربها صحبتی نشده است اما در عرف و رسم و رسومات برخی از مناطق ایران و خانوادههای ایرانی این امر وجود دارد. به همین دلیل اگر چالشی در این مورد به وجود بیاید قاضی به عرف و مدارک موجود برای تحلیل پرونده و صدور حکم مراجعه میکند.
در هر صورت به صورت خلاصه وار باید بگوییم که اینکه شیربها در قانون نیامده دلیل بر این نیست که از نظر مطالبه و دریافت امکانپذیر نباشد. و با توجه به توافقی که بین زوجین قبل از ازدواج صورت میگیرد شیربها قابل مطالبه و دریافت است. قانون تعیین شیربها را اجباری نمی داند اما اگر طبق عرف و رسم و رسوم خانواده ها تعیین شد و توافق شد قانون برای دریافت و اجرای ان به زوجه کمک خواهد کرد و زوج را الزام به پرداخت میکند.
مقدمه: گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توزیع این نکته به شما مطالعه کننده محترم دارد که تعلیق حبس چیست ؟ شرایط تعلیق حبس به چه صورت است ؟خواهان تعلیق باید چه مراحلی را…
مشاور حقوقی تلفنی رایگان در شهریار عبارتند از ارائه راهنماییهای حقوقی لازم به افرادی که تماس میگیرند از طرف وکیل پایه یک دادگستری در شهریار یا مشاوران حقوقی در شهریار این گونه مشاورهها معمولاً به دو دسته…
وکیل ملکی تهران با شرح اینکه که اگر دچار چالشی و مشکلی در زمینه ملکی شدید و ساکن تهران بودید یا ملک مورد نظر در تهران بود به تبع دادگاه صالح برای رسیدگی به دعاوی ملکی دادگاه…
گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح این نکته دارد که وکیل ارث و میراث کیست ؟اگر در زمینه ارث و میراث دچار چالش و تنش با سایر ورثه شدیم به سراغ چه اشخاصی…
بسیاری افراد زمانی که دچار چالش حقوقی کیفری و خانواده و غیره درکرج میشوند به دنبال وکیل خانواده میگردند. ترجیح میدهند که یک وکیل خانم در کرج پرونده آنها را به جریان انداخته یا پیگیر شود مخصوصاً…
تصرف عدوانی فعل شخصی است که بدون اذن و رضایت مالک و بدون مجوز قانونی، سلطه ای از راه ظلم و زور بر مال دیگری پیدا می کند. بدین گونه که شخص با علم به عدم استحقاق…