متشکل از بهترین وکلای تهران و البرز(کرج- فردیس - ملارد) و شهریار باتجربه بسیار بالا
گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح این نکته دارد که زمانی که به هر دلیلی بین زوجین جدایی به وجود میآید و پدر و مادر طفل در یک منزل مشترک با هم سکونت نداشته باشند هر یک از پدر و مادر حق ملاقات فرزند مشترک خود را دارند و در ذیل این مقاله توضیح میدهیم که این حق به چه صورت است و مدت زمان آن و نحوه اجرای آن طبق قانون جدید ملاقات با فرزند به چه صورت خواهد بود برای کسب اطلاعات در مورد قانون جدید ملاقات با فرزند پیشنهاد مقاله زیر را مطالعه بفرمایید .
در ابتدای کار باید بررسی کنیم که اصلاً مقوله ملاقات با فرزند یعنی چه و در چه زمانی کاربرد دارد؟ ملاقات با فرزند زمانی مطرح میشود که پدر و مادر از هم جدا شوند و نوعی حق قانونی والدین بعد از جدایی به شمار می رود. که می توانند هنگامی که با توجه به شرایطشان یا به دلیل الزام قانون حضانت فرزند و نگهداری او را نم یتوانند داشته باشند بتوانند با فرزندشان دیدار داشته باشند. در مورد این حق در قانون مدنی ماده ۱۱۷۴ صحبت شده است. حق ملاقات طبق قانون جدید ملاقات با فرزند حق طبیعی و قانونی و شرعی و اخلاقی افراد می باشد و نمی توان هیچ یک از والدین را از ملاقات با فرزندان شان محروم کرد. و حتی اگر هر یک از والدین نتوانند و شرایط ملاقات با فرزند شان را نداشته باشند باید در دادگاه صالح عذر خود را ثابت کنند.
بعد از اینکه بین زوجین به دلیل طلاق جدایی اتفاق افتاد و فرزند مشترک حضانتش با یکی از طرفین به عمل آمد طرف مقابل حق ملاقات دارد و مدت زمانی ملاقات محدودیت ندارد مگر اینکه طفل بعد از سن رشد نخواهد ملاقات داشته باشد طی ارائه دادخواست به دادگاه به همراه دلیل و مستندات می تواند دادگاه تقاضای افزایش زمان ملاقات را داشت. این تقاضا باید به دادگاه خانواده ارجاع شود عنوان این دادخواست الزام به ملاقات فرزند مشترک همانند سایر دعاوی حقوقی توسط خواهان به طرفیت خوانده و با موضوع ملاقات طفل مطرح میشود. در هر صورت هیچ کدام از والدین حق مانع ایجاد کردن برای ملاقات با فرزند را برای طرف دیگر ندارد حتی اگر طرف مقابل فساد اخلاقی نیز داشته باشد.
در صورتی که دستور قضایی صادر شود و شخص ممانعت کند موجبات جلب به دادرسی میباشد و محکومیت کیفری برای طرفی که مانع ایجاد میکند خواهد داشت. طبق ماده ۶۳۲ قانون مجازات اسلامی که میگوید اگر کسی از دادن طفل که به او سپرده شده در موقع مطالبه اشخاصی که قانوناً حق مطالبه دارند امتناع کند به مجازات ۳ تا ۶ ماه حبس یا به جزای نقدی از یک میلیون ریال و ۵۰۰ هزار تا ۳ میلیون ریال محکوم خواهد شد.
مواردی وجود دارد که ممکن است حق ملاقات از یکی از والدین سلب شود و این موارد میتواند به دلایلی باشد که برای طفل خطرات و آسیبهایی ایجاد میشود. یا طفل در شرایط ناگواری قرار بگیرد که بخشی از این موارد میتواند:
تعیین مکان میتواند به صورت توافق بین زوجین صورت بگیرد یا اینکه در صورتی که زن و مرد با هم توافق نکنند دادگاه مشخص کننده باشد. دادگاهها نیز برای حل این مشکل کلانتری را محل ملاقات قرار میدهند.
هرگاه دادگاه تشخیص دهد که توافق راجع به ملاقات فرزند که بین زوجین اتفاق میافتد یا حضانت او و شرایط نگهداری او خلاف مصلحت طفل باشد یا در صورتی که شخصی که حضانت با اوست مانع ملاقات طفل با سایر اشخاص ذینفع باشد دادگاه میتواند حضانت را از او سلب کند.
نفقه فرزند چه در زمانی که حضانت او با پدر باشد و چه زمانی که حضانت او با مادر باشد به عهده پدر میباشد و در صورت فوت پدر با جد پدری پدربزرگ او میباشد پدر وظیفه دارد خوراک و پوشاک و دیگر مواردی که برای امرار معاش فرزند لازم است را فراهم کند در صورتی که حضانت فرزند با مادر باشد پدر وظیفه تهیه مسکن را ندارد در صورتی که فرزند هم پدر و هم پدربزرگش فوت کرده باشد وظیفه پرداخت نفقه اش به عهده مادر خواهد بود تا زمانی که به منبع مالی دست یابد.
در صورتی که والدین به هر دلیلی از یکدیگر جدا شدند و در این زمینه مشکلی برای هر یک ایجاد شد و طرف مقابل مانع ملاقات شد یا هر اتفاق دیگری در این زمینه گروه وکلای فروکیل با استفاده از وکلای برجسته و با سابقه در زمینه حقوق خانواده به وسیله مشاورههای حقوق تلفنی خانواده میتواند شما را در این هم یاری کرده و به نتیجه مطلوب برساند. برای ارتباط با گروه وکلای فروکیل شما میتوانید با شماره ۰۹۴۲۶۰۰۱۲۰۲/۰۹۱۹۷۹۶۹۳۶۷ ارتباط گرفته یا به صورت حضوری به آدرس ما در فردیس قریشی شمالی نبش خیابان بیست و نهم برج آوین سنتر طبقه ۵ واحد ۵۰۲ مراجعه حضوری نمایید.
خلاصه مطلب
ملاقات فرزند حق قانونی و اخلاقی هر کدام از والدین است و نمیتوان از این حق محرومشان کرد مگر در شرایطی که در قانون گفته شده یا زمانی که با صلاح فرزند نباشد ان هم به دستور قاضی و محاکم صلاحیت دار برای رسیدگی به دعاوی مربوط به ملاقات فرزند محاکم حقوقی دادگاه های خانواده هستند که به این امور رسیدگی میکنند قطعا حضور یک وکیل خانواده در فردیس در کنار شما در این دعاوی کمک شایانی به شما خواهد کرد گروه وکلای فروکیل با استفاده از مجرب ترین وکلای خانواده شما را در این امر یاری خواهند کرد. در مقاله مذکور در مورد شرایط توضیح کامل داده شده است.
هنگامی که زن و شوهر دیگر قادر به ادامه زندگی مشترک نیستند شاید طلاق بهترین راهکار باشد. وکیل طلاق در فردیس همیشه توصیه میکند تمامی جنبههای طلاق و جدایی را در نظر بگیرید و اگر تصمیم خود…
در قوانین جدید مجازات اسید پاشی برای حمایت از بزه دیدگان و جلوگیری از افزایش این جرم و جامعه تشدید شده است. گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح و تعریف جرم اسید پاشی…
بحث ارث و میراث از دیرباز در قانون کشور ما و همچنین در جهان وجود داشته است و چالش هایی در زمینه ارث بین وراث در اکثر موارد به وجود می آید گروه وکلای فروکیل در این…
حقوق کیفری ،حقوق جزایی، حقوق جزا یا حقوق جنایی در واقع شاخهای از حقوق عمومی است که برسی میکند که دولت چه حمایتهایی از حقوق افراد جامعه میکند. اساساً قوانین جزایی ایجاد کننده حقوقی برای افراد جامعه…
یکی از مهمترین مباحثی که در بحث ارث و میراث در مورد آن صحبت میشود در رابطه با نحوه فروش ماترک میباشد که ممکن است خانه باشد یا زمین باشد یا غیر یکی از سوالاتی که همواره…
گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح این نکته به شما مطالعه کننده محترم دارد که بیمه تصادف رانندگی چیست؟ هنگامی که تصادف اتفاق می افتد بیمه تا چه میزان موظف به جبران خسارت…