متشکل از بهترین وکلای تهران و البرز(کرج- فردیس - ملارد) و شهریار باتجربه بسیار بالا

محتوایی که می خوانید...

دانستنی های طلاق توافقی ۱۴۰۳✓ نحوه ثبت طلاق توافقی در سال [۱۴۰۳]؟

طلاق توافقی اقساطی در فروکیل

  • بدون نیاز به حضور شما در هیچ یک از مراحل طلاق
  • تنها با شمارگیری شماره های
  • 09426001201
  • 09426001202
  • 09218529239
  • مشاوره تلفنی رایگان با وکیل متخصص داشته باشید
  • بدون شرکت در جلسات مشاوره
  • مدت زمان انجام 2 هفته تا 2 ماه کاری
  • انجام طلاق طبق توافقات شما در تمام موارد
  • انجام مورد وکالت توسط وکیل پایه یک دادگستری
  • نصف مبلغ ابتدای کار مابقی حق الوکاله انتهای کار
  • تاریخ بروزرسانی پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳
طلاق توافقی
  • 20 اردیبهشت 1403
  • بروزرسانی: ۲۹ آبان ۱۴۰۳
  • 27 دقیقه
  • ۱۰ دیدگاه
  • نوشته شده توسط تیم تحریریه فروکیل

محتوایی که می خوانید

+
محتوایی که می خوانید...

امروزه عده ای از افراد بعد از نکاح تصمیم به جدایی و طلاق میگیرند و به دنبال توافق برای جدایی هستند تا با سرعت بیشتری هزینه کمتری پروسه طلاق شان به انجام برسد در صورتی که زوجین بر طلاق ، توافقی بکنند طلاق آنها از نوع طلاقی که به وسیله توافقات حاصل  میشود و نوع دیگر آن نیز این است که زن از شوهرش وکالت در طلاق داشته باشد. گروه وکلای فروکیل در قالب مقاله سعی در توضیح نکته دارد که طلاق توافقی چیست چه مراحلی دارد شرایط آن چیست چقدر زمان میبرد و چقدر هزینه دارد و راه و روش این نوع طلاق  و شیوه مختلف دریافت مشاوره برای این نوع طلاق توضیح داده می شود. برای مشاوره حقوقی رایگان در مورد طلاق با توافق زوجین و انواع طلاق با ما در ارتباط باشید و این مقاله رو مطالعه نمایید.

طلاق توافقی چیست؟

در پاسخ به این سوال باید گفت طلاق توافقی یکی از انواع طلاق ها می باشد که در قالب توافقاتی که بین زوجین مبنی بر تمام مسائل مربوط به پیرامون نکاح و جداییشان هست اتفاق می افتد. در این نوع طلاق زوجین با توافقات خود بر سر مهریه ،جهیزیه، نفقه، اجرت المثل ادعاهای مالی نسبت به یک دیگر و حضانت فرزند مشترک و نفقه فرزندان تصمیم بر جدایی می گیرند.

طلاق توافقی چه شرایطی دارد؟

زمانی که زن و مردی بخواهند به صورت توافقی از یک دیگر جدا شوند یا باید هر دو به اتفاق یک دیگر اقدام کرده و دفتر وکالت گروه وکلای  فروکیل مراجعه نمایند و صورت جلسه مبنی بر توافقشان امضا کنند یا باید زوجه از زوج وکالت در طلاق داشته باشد در صورت وجود یکی از دو شرایط بالا طلاق توافقی اتفاق می افتد.

شرایط توافقی بودن طلاق با ذکر مثال

طلاق توافقی به نوعی از طلاق گفته می شود که زوجین به هر دلیلی تمایل دارند با تفاهم از هم جدا شوند و هر توافقی که آنها در خصوص مهریه، نفقه، جهیزیه، حضانت و ملاقات فرزند داشته باشند از نظر دادگاه محترم و قابل قبول خواهد بود. به شرطی که توافق در راستای مسائل مربوط به زوجیت مثل مهریه ، نفقه زن، اجرت المثل ، حضانت و  نفقه فرزندان باشد.

به عنوان مثال زوجین توافق می کنند زوجه مهریه را در قبال طلاق ببخشد یا کل آن را دریافت کند و یا با شرایط توافق شده مهریه پرداخت شود و یا حتی قسمتی از مهریه بذل و قسمتی دیگر پرداخت شود. بنابراین تمام موارد توافق در رای دادگاه منعکس خواهد شد و قابلیت اجرا دارد.

رویه و شرایط طلاق توافقی در گروه وکلای فروکیل چنین است که در بدو امر توافقات زن و شوهر از آنها پرسیده می شود و سپس صورتجلسه شده و به امضاء ایشان می رسد و در ادامه به وکالت از زوجین دادخواست طلاق ثبت و رای دادگاه طبق توافق آنها از دادگاه خانواده اخذ میشود. نکته قابل توجه اینکه با الکترونیکی شدن وکالت دادن به وکیل پایه یک دادگستری امکان عدم حضور فیریکی در دفتر وکالت هم وجود دارد. با این توضیح که وکالت از طریق درخواست وکیل و تایید موکل در سامانه ثنا قوه قضاییه انجام می شود و قرارداد الکترونیک وکالت که اجباری شده منعقد می  شود. با این وصف از همه شهر های کشور می توان قرارداد وکالت دادگستری در سامانه ثنا ثبت کرد. فرض کنید زن و شوهر درماشینی  با هم شریک هستند نحوه توافق آنها در مورد استفاده یا فروش ماشین مشترک ارتباطی به دادگاه خانواده ندارد اگرچه که توافق مکتوب آنها بین ایشان در مورد اموال مشترک معتبر و در دادگاه دیگر قابلیت استناد دارد ولی در رای طلاق نوشته نمی شود حداقل رویه دادگاه های خانواده تهران اینگونه است.

طلاق توافقی رو از کجا باید شروع کرد؟

اگر زوجین بخواهند خودشان اقدام کنند به دفتر خدمات قضایی رفته و دادخواست طلاق  از نوع توافقی را از طریق دفتر خدمات قضایی ثبت کرده و بعد پیگیر پرونده خود در دادگاه و شرکت در جلسات مشاوره تعیین شده میشوند . اما اگر بخواهید پرونده خود را به وکیل طلاق بسپارید در دفتر وکالت ما حضور پیدا کرده و صورت جلسه تنظیم می شود مبنی بر توافقات طرفین طلاق و بد وکیل خانواده بدون اینکه احتیاج به حضور شما در هیچ جلسه ا ی از دادگاه و مشاوره باشد برای شما پرونده را پیگیری کرده و در کوتاه ترین زمان رای طلاق را برای شما دریافت خواهد کرد.

طلاق توافقی رو از کجا باید شروع کرد؟

تاثیر وکیل طلاق در طلاق توافقی چیست؟

زمانی که افراد بخواهند خودشان مستقلاً برای طلاقشان اقدام کنند بازه زمانی حدود ۴ الی ۶ ماه زمان میبرد و ۶ الی ۷ جلسه مشاوره الزامی نیز باید شرکت کنند اما زمانی که وکیل طلاق بخواهد پرونده آنها را انجام دهد بدون شرکت در هیچ جلسه ای در بازه زمانی ۲۰ روز کاری الی دو ماه کاری رای طلاق را دریافت می کنند به تبع سپردن پرونده طلاق توافقی به وکیل متخصص می توان در وقت شما صرفه جوی ویژهای شود.

هزینه طلاق توافقی به چه میزان است ؟

برای انجام طلاق توافقی هزینه های متغیری وجود دارد و بستگی به مدت زمانی که پروسه طلاق انجام میشود گروه وکلای کرج با کمترین هزینه و در کوتاه ترین زمان ممکن پروسه طلاق از نوع توافقی  را برای شما به انجام می رساند برای ارتباط با این گروه شما می توانید با شماره تلفن ۰۹۴۲۶۰۰۱۲۰۲ ارتباط تلفنی گرفته و مشاوره لازم را از کارشناسان و وکلای متخصص در زمینه خانواده و طلاق دریافت نمایید.

طلاق توافقی چقدر زمان میبرد؟

طبق بندهای قبلی زمان انجام طلاق توافقی به این نکته بستگی دارد که آیا پرونده تان را شخصاً به انجام می رسانید یا وکیل برایتان انجام می دهد اگر خودتان بخواهید اقدام کنید بازه زمانی حدود ۴ الی ۶ ماه و در صورتی که وکیل بخواهد اقدام کند بازه زمانی ۲۰ روز کاری الی یک ماه کاری برایتان انجام داده می شود.

طلاق توافقی چقدر زمان میبرد؟

با توجه به قوانین جدید طلاق تواقی اگر زوجین تمایل داشته باشند  به شخصه و بدون وکیل مراحل مربوطه را انجام دهند. در ابتدا هر دو یا یکی از آنها می بایست به سامانه نوبت دهی طلاق (سامانه مداخله در طلاق – سامانه تصمیم) مراجعه کنند و با وارد کردن مشخصات سجلی، یکی از مراکز غربالگری مشاوره در تهران را انتخاب کنند. مرکز غربالگری پس از ثبت اطلاعات زوجین و دلایل طلاق، آنها را به یکی از مراکز مشاوره زیر نظر بهزیستی استان تهران ارجاع می دهد. جلسات مشاوره در بازه زمانی حداقل ۴۵ روزه و در ۱ یا ۵ جلسه خواهد بود. تعداد جلسات بستگی به شرایط زوجین و مرکز مشاوره دارد.

پس از اخذ گواهی عدم انصراف طلاق در صورت اصرار آنها به جدایی، دادخواست در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت و به دادگاه خانواده ارسال خواهد شد. متاسفانه بعد از کرونا جلسات مشاوره تا حدودی تشریفاتی و صوری شده است. در حال حاضر در تهران امکان اخذ رای طلاق بدون سامانه تصمیم هم وجود دارد و البته ممکن است این موضوع  تا آخر سال ۱۴۰۳ دستخوش تغییر شود که در این صورت این مطلب به روز میشود و آخرین شرایط طلاق توافقی اطلاع رسانی می شود. پس از صدور رای دادگاه نیز زن و شوهر در مهلت ۹۰ روز می توانند به یکی از دفاتر رسمی طلاق در هر کجای کشور برای ثبت طلاق بروند. سه ماه از زمان صدور رای قطعی دادگاه مهلت ثبت طلاق است.

مدت زمان طلاق توافقی در کرج و تهران توسط وکیل طلاق توافقی در گروه وکلای فروکیل حدود ۱۰ تا ۳۰ روز کاری است که با توجه به شرایط پرونده زمان متفاوت میشود در حال حاضر امکان طلاق توافقی سریع فراهم است با ما تماس بگیرید.

طلاق توافقی به صورت اقساطی

گروه وکلای فروکیل با در نظر گرفتن توان مالی موکلین خود به علاوه بر اینکه با هزینه متناسب برای آنها پرونده طلاقشان را به انجام می رساند در ضمن آن حق و وکاله توافق شده را نیز به صورت اقساطی از موکلین خود دریافت میکند و به صورت یک جا این حق الوکله را دریافت نمی کند برای دریافت اطلاعات بیشتر شما می توانید با هر یک از شماره های ۰۹۴۲۶۰۰۰۱۲۰۲/۰۹۱۹۷۹۶۹۳۶۷ ارتباط تلفنی گرفته و با کارشناسان مشورت کرده و راهنمای لازم را از آنها دریافت نمایید.

طلاق توافقی به صورت اقساطی

طلاق توافقی آنلاین

اگر ساکن شهرستان ها هستید و می خواهید بدون حضور خود و همسرتان ر محاکم یا حتی در دفتر وکالت طلاق توافقی بگیرید گروه وکلای فروکیل امکان را نیز برای شما فراهم کرده است کافیست با شماره۰۹۱۹۷۹۶۹۳۶۷ ارتباط گرفته و راهنمای لازم را دریافت نمایید تا به صورت غیر حضوری و فقط با یک ارتباط آنلاین با وکیل طلاق پروسه طلاق شما انجام شده و رای طلاق برای شما صادر شود.

طلاق توافقی با وکیل خانم

عده ای از زوجین هنگامی که برای طلاق توافقی اقدام می کنند برایشان مهم است که وکیلی که پرونده شان را انجام می دهد خانم باشد هرچند در دیدگاه حقوقی و حرفه ای تفاوتی بین وکلای خانم و آقا به دلیل جنسیت آنها وجود ندارد اما گروه وکلای فروکیل این امکان را

نیز برای آسودگی خاطر موکلین خود انجام داده و بهترین وکیل خانواده در این زمینه را به آنها معرفی خواهد کرد.

تفاوت طلاق توافقی و طلاقهای یک طرفه چیست؟

در طلاق توافقی هر دو طرف برای جدایی رضایت دارند و لی در طلاق یک طرفه اغلب یک طرف به طلاق رضایت دارد و طرف دیگر ناراضی است. در این نوع خاص طلاق  زن و مرد در مورد مسائل مالی از جمله مهریه و نفقه و… و مسائل غیر مالی مانند حضانت فرزندان و… توافق نموده و به وحدت نظر رسیده اند.

تفاوت طلاق توافقی و طلاقهای یک طرفه چیست؟

مدارک لازم برای طلاق توافقی چیست؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که زمانی که زوجین می خواهند به صورت توافقی از یک دیگر جدا شوند باید مدارک زیر را همراه خود داشته باشند:

  • شناسنامه زوج و زوجه
  • کارت ملی زوج و زوج
  • عقدنامه یا رونوشت عقدنامه
  • اگر خانم وکالت در طلاق دارد وکالتنامه اش را نیز به همراه خود داشته باشد.
  • ثبت نام در سامانه ابلاغ الکترونیک( ثنا)

اگر کارت ملی را در دسترس نداشته باشید ولی شماره ملی را بدانید برای دادخواست طلاق کفایت می کند. در صورت در دسترس نبودن عقدنامه می بایستی به دفترخانه ای که ازدواج کرده اید مراجعه کرده و رونوشت اخذ نمایید. اگر زن  یا شوهر وکالت در طلاق از دیگری دارند فقط ثبت نام وکیل وکالتنامه طلاق در ثنا کافی است. چون به دلیل کهولت سن، بیماری یا خارج کشور بودن موکل ثنا نداشته باشد.

اگر وکالت طلاق وجود داشته باشد از مدارک طلاق توافقی ضمیمه کردن وکالت رسمی طلاق است مگر اینکه وکالت ضمن در طلاق به صورت شرط ضمن عقد و در سند ازدواج باشد.

اگر هم از سامانه تصمیم اقدام شده باشد در زمان ثبت دادخواست طلاق توافقی بایستی گواهی عدم انصراف از طلاق هم پیوست شده باشد تا دادخواست ارجاع شود. در واقع از مدارک لازم برای درخواست طلاق توافقی همین داشتن گواهی مذکور است و همان طور که عرض  شده راه دیگر این است که دادخواست طلاق یک طرفه ثبت شود و بعد از ارجاع به توافقی تبدیل شود البته در تهران این راه پذیرفته شده ولی بعضی شهرستان ها در مقابل این راه مقاومت می کنند و به محض اعلام توافق زوجین را به مشاوره ارجاع می دهند اگر قصد دارید روند طلاق در تهران انجام شود با ما تماس بگیرد.

طلاق توافقی با وکیل چگونه است؟

شاید برای بسیاری از افراد این سوال پیش بیاد که طلاق توافقی چرا نیاز به وکیل دارد، در جواب می توان اینطور گفت که طلاق توافقی در صورتی که زوجه حق طلاق داشته باشد و نمیخواهد پروسه مشاوره رو طی کند و زمان برای مراجعه به دادگاه و پیگیری پرونده خود را ندارد و همسرش نیز موافقت خود را با طلاق توافقی اعلام داشته که البته اگر هم موافق نباشد به دلیل دادن حق طلاق به زوجه باز هم ‌وکیل می تواند پروسه طلاق توافقی را به شکل دیگری پی بگیرد.
با این توصیف اگر که طرفین توافق بر سر طلاق حاصل کنند و مرد حق طلاق به زن نداده باشد با زمان گذاشتن برای جلسات مشاوره و حضور در دادگاه می توانند پروسه طلاق توافقی را خودشون طی کنند و دیگر نیازی به وکیل ندارند.

آیا در طلاق توافقی مهریه باید بخشیده شود؟

در پاسخ به این سوال که ذهن بسیاری از خانم هایی که در پاسخ به این سوال که ذهن بسیاری از خانم هایی که به دنبال طلاق توافقی هستند را مشغول کرده باید گفت برخلاف تصور بعضی افراد بخشش مهریه شرط طلاق توافقی نیست و در طلاق توافقی مرد و زن بر سر مهریه توافق خواهند کرد گاهی ممکن از زوج کل مهریه خود را ببخشد گاهی ممکن است بخشی از مهریه بخشیده شود و گاهی ممکن است مهریه تمام و کمال دریافت شود ین موضوع هنگامی که زن از همسرش وکالت در طلاق می‌گیرد نیز صادق است و ممکن است این وکالت در ازای بخشش مهریه باشد یا قسمتی از آن و ممکن است به این صورت هم نباشد.

در روش طلاق توافقی همانطور که می دانید توافق زوجین در خصوص مهریه در رای دادگاه درج می شود و بسیار شایع است که بعضی از زن و شوهر ها که تمایل به جدایی از طریق توافق دارند تمام یا قسمتی از مهریه را خودشان تقسیط می کنند مثلا با هم توافق می کنند که ۵۰ سکه به صورت هر ماه ۵ سکه  یک سکه بعد از طلاق از سوی زوج به زوجه پرداخت شود. اما همیشه از ما سوال می شود که ضمانت اجرای آن چیست؟ اگر زوج اقساط توافق شده را پرداخت نکند زوجه چه اقدامی می تواند انجام دهد؟ باید توجه داشته باشید که هر گاه در رای طلاق توافقی پرداخت تمام یا قسمتی از مهریه در اقساط معین توافق شده باشد در هنگام ثبت طلاق در دفتر رسمی طلاق، سر دفتر قبوض اقساطی صادر می کند یعنی به تعداد اقساط مهریه باقی مانده قبض صادر می کند و زوج آن ها را امضاء می کند و تحویل زوجه می شود. اگر زوج ۳ قسط از آن ها را نپردازد اصطلاحا مهریه باقی مانده حال می شود و زوجه می تواند از طریق اجرای ثبت یا دادگاه خانواده تمام آن را مطالبه کند به عبارت دیگر توافق زوجین با نپرداختن ۳ قسط از مهریه از بین می رود و مهریه باقی مانده به حالت اولیه خود باز می گردد.

همینطور است فوت شوهر در این مدت، به این صورت که با فوت شوهر مهریه تقسیط شده باقی مانده حال می شود و زن می تواند از محل ما ترک (ارث) شوهر سابق مهریه خود را وصول نماید.

ازدواج مجدد زن ارتباطی به قبوض اقساطی و مهریه قسطی شده ندارد و مانع از دریافت زن نیست.

طلاق توافقی چه نوع طلاقی است؟ بائن یا رجعی؟

طلاق بائن  یکی از انواع طلاق است که امکان برگشت و رجوع زوج به زوجه در آن وجود ندارد. طلاق یک وسیله برای جدایی زوج های است که امکان زندگی دوباره با یک دیگر را ندارند و به وسیله آن از یک دیگر جدا می شوند. و طلاق بائن یکی از انواع دسته بندی های طلاق است. برای انجام دادن این نوع طلاق دو طرف باید دارای عقل بلوغ و اختیار باشند و زن نباید در زمان جاری شدن صیغه طلاق عادت ماهیانه باشد.

بعد از جاری شدن صیغه طلاق اگر زن باکره و یا یائسه نباشد باید عده خود را که سه ماه و ده روز است نگه دارد. طلاق توافقی طلاقی بائن است.

در طلاق توافقی حضانت فرزندان با کیست؟

یکی از مواردی که در طلاق توافقی توافق می‌شود بحث حضانت فرزندان می‌باشد در صورتی که بین زوجین توافقی حاصل شود به همان ترتیب اثر داده خواهد شد و در هر صورت  فرزند با پدر زندگی کند چه مادر نفقه وی به عهده پدر می‌باشد و در مورد نفقه فرزندان نیز بین زوجین می‌ توان توافقی حاصل شود طبق همان برخورد شود.

سوال در خصوص شرایط طلاق توافقی با بچه بسیار است اما دانستن چند نکته ضروری است. اول اینکه فرزندان دختر بالای سن ۹ سال  و پسر از ۱۵ سال تمام، از سن حضانت (نگهداری) خارج هستند. بنابراین دادگاه تکلیفی در خصوص آنها ندارد تا حضانت را در رای مشخص کند. دوم عده ای از خانم ها به غلط عنوان می کنند که مهریه در ازای حضانت فرزندان می بخشم این موضوع وجاهت قانونی ندارد و این  دو ارتباطی به هم ندارند. سوم میزان ملاقات طرف مقابل و اینکه پرداخت نفقه به عهده چه کسی است و میزان آن در ماه چقدر است با زوجین است که در مورد آن توافق کنند. بنابراین وقتی زن و شوهر متقاضی طلاق به دفتر وکالت مراجعه می کنند از شرایط طلاق توافقی ، داشتن توافق بر سر همه مسائل مذکور است چهارم ممکن است بعداً بین زوجین به دلایلی اختلاف بر سر حضانت به وجود آید ملاک برای دادگاه مصلحت فعلی طفل است نه توافق قبلی زوجین.

طلاق توافقی در فردیس

اگر ساکن فردیس هستید و به دنبال پیدا کردن یک وکیل خانواده برای انجام طلاق توافقی نزدیک به محل سکونت خود هستید ما به شما گروه وکلای فروکیل رو برای طلاق توافقی در فردیس واقع در فردیس قریشی شمالی نبش خیابان بیست و نهم برج آوین سنتر طبقه ۵ واحد ۵۰۲ را معرفی  می کنیم.

طلاق توافقی در تهران

افرادی که ساکن تهران هستند یا می ‌خواهند طلاقشان در محاکم تهران گرفته شود نیز می ‌توانند با شماره‌های ۰۹۴۲۶۰۰۱۲۰۲ ارتباط گرفته و با کارشناسان و وکلای ما مشورت نمایند.

طلاق توافقی در کرج

برای انجام طلاق توافقی در کرج نیز می‌ توانید با هر یک از شماره‌ های گفته شده تماس حاصل نمایید و با کارشناسان ما در کرج مشورت نمایید و وکالت پرونده خود را به وکلای ما بسپارید تا در کوتاه‌ ترین زمان ممکن شما را به هدف خود برساند.

طلاق توافقی در مارلیک

افرادی که در مارلیک زندگی می ‌کنند نیز می ‌توانند با مراجعه به فروکیل امر طلاق توافقی در مارلیک خود را به بهترین وکیل خانواده در تهران و کرج بسپارند برای ارتباط با گروه وکلای فروکیل با هر یک از شماره‌ های گفته شده در مقاله می‌ توانید ارتباط تلفنی گرفته و راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایید.

قانون جدید طلاق توافقی چیست؟

همانطور که به دفعات به اطلاع خوانندگان محترم رسیده است طلاق تفاهمی به رویه چند سال اخیر است و در سال ۱۴۰۳ اتفاق جدیدی نیوفتاده است یا باید برای دادخواست طلاق توافقی به مشاوره بهزیستی رفت و گواهی عدم انصراف از طلاق گرفت یا اینکه با دادن دادخواست طلاق از طرف یکی از زوجین در دادگاه، طلاق را تبدیل به توافقی کرد که در این صورت اخیر نیاز به مشاوره در تهران نیست. اما در بسیاری از شهرستان ها حتی طلاق یک طرفه هم بایستی از طریق سامانه تصمیم باشد و شنیده ها حاکی از این است که با گسترش زیر ساخت ها در تهران در آینده طلاق یک طرفه هم نیاز به مشاوره خواهد داشت که البته فعلا اجرایی نشده است ولی بسیار دیده شده دادگاه ها یا واحد ارجاع مجتمع قضایی خانواده ،دادخواست طلاق را به جهت تلاش برای صلح و سازش بین زن و شوهر به شورای حل اختلاف میفرستند و در صورت عدم موفقیت در سازش دوباره پرونده طلاق به دادگاه می آید. در حال حاضر و در خرداد ۱۴۰۳ همه پرونده های طلاق یک طرفه در تهران ابتدا به شورای حل اختلاف ارسال میشود.

قانون جدید طلاق توافقی چیست؟

مراحل طلاق توافقی در دوران عقد چگونه است؟

اگر منظور از دوران عقد، عدم نزدیکی و رابطه ی زناشویی نداشتن زوجین باشد در هنگام طلاق توافقی در دوران عقد و چه از جانب هر کدام از زوجین، مهریه نصف خواهد شد. مگر اینکه توافق دیگری بین آن ها باشد. مثل اینکه زوجه ادعایی در خصوص مهریه نداشته باشد و در قبال طلاق (توافقی) مهریه را بذل نماید. طلاق توافقی وابسته به توافق زوجین است و هر آنچه آن ها در خصوص مهریه تصمیم گیری و توافق کنند برای دادگاه ملاک عمل خواهد بود. آنچه که می بایستی در طلاق توافقی در دوران عقد که نزدیکی بین زن و شوهر اتفاق نیافتاده است و زوجه تمایل دارد مهریه خود را بذل نماید، رعایت شود این است که وقتی به نزد قاضی یا قسمت مشاوره یا داوری  مراجعه می شود اظهار شود که “زوجه کل مهریه استحقاقی را در قبال طلاق بذل می نماید” نه کل مهریه ما فی القباله یعنی آنچه در سند نکاحیه نوشته شده است زیرا توضیح داده شد که در هنگام طلاق فقط نصف مهریه، حق زوجه باکره می باشد. نکته دیگر اینکه رویه دادگاه های خانواده تهران به این صورت است که اگر زوجه مدعی بکارت شود از سوی دادگاه به پزشکی قانونی جهت معاینه معرفی می شود و در صورت تایید بکارت و عدم نزدیکی، در رای دادگاه منعکس خواهد شد.

شایان ذکر است که بعضی از شعب شهرستان ها صرف اقرار زوجین مبنی بر عدم نزدیکی را کافی می دانند. در سال ۱۴۰۱ می توان گفت اکثر قریب به اتفاق شعب دادگاه خانواده نظر پزشکی قانونی را ملاک می دانند. اگر زوجه باکره باشد نوع طلاق بائن غیرمدخوله است و در این صورت است که بعد ثبت طلاق هم زن و هم میتوانند شناسنامه خود را تعویض کنند.

خوب است بدانید که اگر رای طلاق توافقی صادر شود که زوجه دوشیزه  باشد اولا بعد از ثبت طلاق در دفترخانه، زوجه حق رجوع به مهریه بذل شده را ندارد و ثانیا زوجین بعد از ثبت طلاق با مراجعه به اداره ثبت احوال می توانند شناسنامه جدیدی که نام همسر قبلی و طلاق در آن نوشته نشده باشد، اخذ نمایند. یکی از مشکلات زوجینی که عقد کرده ولی زندگی مشترک را شروع نکرده اند و به هر دلیل مایل به جدایی و طلاق می باشند، وجود رابطه زناشویی و عدم بکارت زوجه است. علی رغم رابطه جنسی بین زوجین، بعد از عقد نکاح، مشکل قانونی و شرعی ندارد ولی گویا رسم پنهان و آشکاری در مناطق مختلف ایران است که رابطه زناشویی کامل را  به شروع زندگی مشترک و به اصطلاح عامیانه موکول به عروسی می کنند.

 

همیشه رابطه زناشویی در این مدت، خاصه برای زوجه، با نگرانی و اضطراب و ترس از والدین همراه است. بد حادثه این است که قبل از شروع زندگی مشترک و مراسم مرسوم به عروسی، بین زن و شوهر اختلاف حادث شود و کار به طلاق برسد در این صورت باکره نبودن در طلاق توافقی در دوران عقد مشکل بزرگ زوجه خواهد شد .

با چه بسیار پرونده های طلاق توافقی و غیر توافقی( طلاق با عسر و حرج و یا طلاق با ۱۲ شرط سند ازدواج) مواجه بودیم که ترس از رفتن به پزشکی قانونی جهت معاینه بکارت وجود داشته است و به دنبال راهکاری بودند که به هر طریقی رای طلاق صادر شود که در آن زوجه دوشیزه اعلام شده باشد.

همانطور که قبلا در مطالب قبلی توضیح داده شده است رویه بیشتر دادگاه های خانواده تهران بر این است که اگر زوجه ، مدعی بکارت شود و حتی اگر زوج نیز موافق باشد و تایید و اقرار کند باز هم محاکم خانواده، زوجه را جهت معاینه به پزشکی قانونی معرفی می کنند.

ثمره غیر مدخوله بودن زوجه در هنگام طلاق این است که پس از ثبت رسمی طلاق، زن و مرد  می توانند به اداره ثبت احوال مراجعه کنند و با دادن مدارک و حکم دادگاه، شناسنامه خود را تعویض کنند که در این صورت ازدواج و طلاق ثبت شده در شناسنامه قبلی از بین خواهد رفت. نوع طلاق باید حتما بائن غیرمدخوله باشد.

پاک کردن طلاق از شناسنامه چگونه است؟

پس از ثبت طلاق، در صورت عدم نزدیکی زوجین با ارائه حکم دادگاه و طلاقنامه به اداره ثبت احوال، زوجین می توانند شناسنامه را تعویض کنند و شناسنامه سفید اخذ کنند و در صورت نزدیکی زوجین فقط با ثبت ازدواج بعدی شناسنامه تعویض خواهد شد. نوع طلاق باید بائن غیر مدخوله باشد.

سوال اینجاست که آیا امضا توافق های زوجین و یا امضا دادخواست و یا حضور در غربالگری و مشاوره التزام و الزامی برای طرفین به وجود می آورد؟

خیر. در بالا توضیح داده شد که تا قبل از ثبت رسمی در دفترخانه طلاق هر کدام از زوجین که پشیمان شود در هر مرحله پرونده متوقف خواهد شد حتی اگر توافق مکتوبی در راستای طلاق انجام شده باشد. چندی قبل یکی از مراجعین محترم پرسیده بود که من در منزل یکی از اقوام در حضور شاهدین توافقی برای طلاق نوشتیم و در آن از مهریه خود گذشتم و بذل کردم. ولی الان به هر دلیل تمایل به جدایی ندارم آیا همسرم از آن نوشته می تواند سوء استفاده ای کند؟ به ایشان جواب داده شد تا زمانی که رای طلاق توافقی ثبت نشده همه توافق های سابق بلا اثر است.

نکته مهمی که باید توجه داشته باشید اینکه بیشتر شعب دادگاه خانواده تهران صرفا در رای دادگاه، توافق های مرتبط با موضوع زوجیت را انعکاس می دهند و البته به درستی از پذیرش سایر توافق های خارج از موضوع ازدواج خودداری می کنند. ما در هنگام قبول وکالت این موضوع را به موکلین گوشزد می کنیم. به عنوان مثال زن و شوهر به صورت شراکتی و مشاع در آپارتمانی شریک هستند. زوجین تمایل بسیار دارند که در این خصوص هم تعیین تکلیف شود که در هنگام طلاق، جدایی اموال هم انجام شود. اما همانطور که گفته شد این موضوع خارج از صلاحیت دادگاه خانواده است و ارتباطی به موضوعات مرتبط یا زوجیت و طلاق ندارد. اما خوب است که دانسته شود که زوجین می توانند در خصوص آن مسائل با یکدیگر توافق مکتوب داشته باشند. و این قرارداد به عنوان سند عادی بین آنها با امضاء دارای اعتبار قانونی در دادگاه است.

مشاوره اجباری طلاق توافقی و همه چیز در خصوص آن

به طور خلاصه اینکه در قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ مشاوره قبل از طلاق الزامی شده است و از آذر ماه ۹۷ توافق بین قوه قضاییه و سازمان بهزیستی انجام شده که مشاوره قبل از طلاق و نظارت بر مراکز مشاوره با آن سازمان باشد. در این راستا اقدام به طراحی و تاسیس سامانه تصمیم (مداخله در طلاق)  کرده اند. از شرایط طلاق توافقی این است که متقاضیان در سایت مربوطه ثبت نام کرده و پس از وارد کردن مشخصات خود با انتخاب تاریخ مراجعه و مرکر غربالگری، اقدام اولیه برای طلاق توافقی و مشاوره را انجام دهند. پس از مراجعه به مرکز غربالگری پس از ثبت اطلاعات زوجین و علت طلاق آنها به یکی از مراکز مشاوره تحت نظر بهزیستی به جهت مشاوره معرفی می شوند.

با توجه به آمار رو به افزایش طلاق در چند سال اخیر این طرح تا حدودی در کاهش و جلوگیری طلاق موثر بوده است. شرافت و تجربه وکلای پارسای ایجاب می کند که به خوانندگان این سطور خاصه زوجین جوان گوشزد کنیم که طلاق توافقی اولین راه حل مشکلات زناشویی نیست. باید بپذیریم که زن و شوهر در مرحله اختلاف شدید که در حال تصمیم گیری برای جدایی اند در شرایط روحی سختی هستند اینجاست که کمک مشاور با تجربه و حتی کمک دوستان و اطرافیان عاقل برای پیدا کردن تصمیم صحیح تر اهمیت پیدا میکند بی دلیل نیست که در قرآن از ما خواسته قبل از طلاق و در مرحله اختلاف شدید یه نفر متاهل از خانواده مرد و یک نفر متاهل از خانواده زن به عنوان داور و حکم ورود پیدا کنندانصافا بپذیریم که از این آموزه ها دور شدیم و یا رنگ تشریفاتی گرفته که اینچنین گرفتار شدیم.

خوبی مشاوره این است که اولا جلوی تصمیم زود گذر برای طلاق رای می گیرد و این مهمترین مزیت است و واقعا هم همین طور است در اکثر موارد تصمیم در عصبانیت درست نیست و ثانیا واقعا بد نیست که شخص سومی که اتفاقا متخصص هم است به زندگی و مشکلات زوجین نگاه و ارائه طریق کند. شاید تصور شود در کشورهای غربی یا پیشرفته تر طلاق رسمی آسانتر است در حالیکه این تصور اشتباه است مثلا در امریکا زن و شوهر متقاضی طلاق با توافق باید توافق بر جدایی را به شهرداری اعلام کنند

در نهایت اگر متقاضیان اصرار بر طلاق داشته باشند و حتی دلیل موجه هم نداشته باشند گواهی عدم انصراف از طلاق به زوجین داده خواهد شد و با این گواهی مذکور است که ثبت دادخواست طلاق در دفتر خدمات الکترونیک قضایی میسر خواهد شد. بنابراین نیاز به دلایل محکمه پسند برای طلاق توافقی نیست. در دادگاه هم چنین است تمامی دادخواست ها از جمله دادخواست طلاق توافقی لزوما از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت شده و به دادگاه ارسال می گردد. و مراجعه مستقیم به دفتر طلاق بدون دادنامه ( رای دادگاه) امکان پذیر نیست. حتی اگر زوجه وکالتنامه طلاق از شوهر داشته باشد. و این الزام برای زوجین مقیم خارج از کشور هم است. همچنین است مراجعه مستقیم به دادگاه و یا عریضه نویسی! بدون ثبت درخواست طلاق در دفتر خدمات الکترونیک قضایی. روش انجام طلاق توافقی همان است که به محضرتان توضیح دادیم.

ضمانت اجرای عمل نکردن به توافقات رای دادگاه پس از ثبت طلاق چیست؟

ممکن است که این سوال خیلی از موکلین و خوانندگان محترم باشد در فرض که بین زوجین در مورد مسایل مالی و غیر مالی توافق شد اگر بعد از طلاق یکی از زوجین تخلف کند چه باید کرد؟ به عنوان مثال توافق شده هر ماه مبلغی یا سکه ای از باب مهریه به زوجه پرداخت شود یا اینکه بر سر حضانت در آینده مشکلی به وجود آید و… ضمانت اجرا چیست؟ و شرایط طلاق توافقی چگونه خواهد شد؟

مطابق نطریه مشورتی شماره ۶۰۳/۹۳/۷ مورخ ۱۳۹۳/۱۸/۳ اداره حقوقی قوه قضاییه پس از صدور گواهی عدم امکان سازش و اجرای صیغه طلاق هر یک از طرفین میتواند برای توافق مالی مثل مهریه و غیر مالی مثل حضانت از دادگاه صادرکننده رای درخواست صدور اجراییه کند. البته با توجه به اینکه نظر مشورتی الزام آور نیست بعضی شعب دادگاه خانواده خواسته یکی از زوجین مبنی بر انجام یا عدم انجام تعهدات یکی از ایشان را فقط در قالب دادخواست جدید می پذیرند.

مراحل طلاق توافقی افراد خارج از کشور

اگر هر دو یا یکی از زن و شوهر خارج از کشور باشند برای طی مراحل طلاق توافقی بایستی به شخصی در ایران وکالت برای طلاق از طریق سفارت یا کنسولگری ایران در خارج از کشور تنظیم شود. در ادامه کار وکالتنامه به همراه مدارک را باید به دست وکیل در ایران رسانده شود. در حال حاضر وکالت توسط تبعه ایران مقیم در خارج کشور در هر موضوعی از جمله طلاق در سامانه میخک وزارت امور خارجه تنظیم میشود و ضمنا با اعلام اینکه وکالتنامه توسط وکیل وکالتنامه طلاق در ایران و در وزارت امور خارجه دریافت شود نیاز به پست کردن هم نیست.

وکیل وکالتنامه طلاق در ایران با وکالت مذکور از طریق طلاق توافقی و با توجه به توافقات زن و شوهر ، رای طلاق را اخذ می کند و در صورت داشتن اختیار، در دفتر طلاق نیز ثبت رسمی خواهد شد. تکلیف مهریه و حضانت فرزندان همان است که آنها توافق می کنند و در وکالتنامه منعکس می شود. پس متن وکالتنامه بسیار مهم است و مبنای کار وکیل و دادگاه خانواده است . سفارت خانه ها و کنسولگری های ایران، در صورت مراجعه افراد برای وکالت به جهت متن وکالت، ایشان را به سامانه میحک ارشاد می کنند. متاسفانه متن وکالت آنها کامل نیست و با توجه با رویه دادگاه های خانواده ایران همخوانی کامل ندارد. لذا توصیه می شود چند جمله کلیدی را حتما در متن وکالت نامه های تنظیم شده در خارج از کشور اضافه کنید:

۱- حق اعتراض به رای تجدید نظر و فرجام خواهی و اسقاط آنها

۲- وکالت در قبول بذل در وکالت شوهر ( اگر زن وکالت به کسی میدهد وکالت در بذل مهریه و اینکه مقدار بذل بخشش چقدر باشد بسیار مهم است)

۳- اگر فرزند در سن حضانت دارند وکالت در تعیین تکلیف حضانت فرزندان ، تعیین نفقه و مدت ملاقات

عنایت داشته باشید که اگر قرار است مهریه بخشیده شود در وکالت نامه زوجه (زن) نوشته شود که وکالت در بذل کل مهریه و همچنین در وکالت زوج نیز نوشته شود وکالت در قبول بذل کل مهریه. اگر قرار است که مقداری یا همه مهریه پرداخت شود در وکالتنامه زوجه درج شود وکالت در بذل عین مهریه،  کمتر،  بیشتر و یا معادل آن و همچنین در وکالتنامه زوج نیز بایستی درج گردد وکالت قبول بذل عین مهریه یا معادل آن یا کمتر یا بیشتر به عبارت دیگر وکالت در قبول هر مقدار از مهریه یا معادل آن

خلاصه مطلب:

یکی از انواع طلاق فوری ‌ترین نوع آن طلاق توافقی می‌باشد که به دو صورت به انجام می‌رسد.

۱. زوجین به اتفاق برای طلاق اقدام نمایند.

۲. زوجه از زوج وکالت در طلاق داشته باشد

برای انجام طلاق بهتر است از همان ابتدای کار با وکیل مشورت کرده و وکالت در طلاق خود را به وکیل بسپارید زیرا وکیل می‌تواند در کوتاه ‌ترین زمان ممکن بدون حضور شما برای شرکت در هیچ جلسه ‌ای این امر را برای شما به انجام برساند.

5/5 - (171 امتیاز)

پیشنهاد می کنیم این مطالب را هم بخوانید

✓بهترین وکیل اداره کار تهران(مشاوره حوزه اداره کار …) [۱۴۰۳]

برای تماس مستقیم با وکیل اداره کار با شماره 09218529239 تماس حاصل نمایید. امروزه دعاوی مربوط به حقوق کار از رایج ترین دعاوی محسوب می ‌شود. اختلافات بین کارگر و کارفرما معمولا به دلیل عدم اطلاع کافی…

بازدید: 1405 نفر
1402/02/13
خواندن این مقاله

طلاق فوری[۱۴۰۳] و معرفی مراحل و شرایط آن در تهران و کرج

گروه وکلای  فروکیل در قالب این مقاله سریع در توضیح این نکته به شما مطالعه کننده محترم دارد که بهترین و سریع‌ترین نوع طلاق به چه صورت انجام می‌شود اگر امکان طلاق فوری وجود دارد؟ برای انجام…

بازدید: 611 نفر
1403/03/06
خواندن این مقاله

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. ف. ک

    سلام. شوهرم سه سال پیش یک خانم مطلقه ای را صیغه ۹۹ساله کرده که حاصل این صیغه یک فرزند پسر شده که الان هشت ماهه است اما این خانم چون خیلی بددهن و وقیح هستن و مدام مزاحمت ایجاد میکنن و به من که ذیربط این موضوع نبودم و خودم شاکی هستم از باب اینکه اومده وسط زندگی من و همین موضوع باعث شده من به HIV مبتلا بشم توهین میکنند منم دختر پنج و نیم ساله دارم حالا شوهرم چون من متوجه شدم و خودش هم به نتیجه رسیده این خانم خیلی مکاره گوشی همسرم را حک کرده و مدام داره دردسر ایجاد می‌کنه شوهرم دیگه نمی‌خواد با این خانم ادامه بده اما چون صیغه نامه جعلی هست و اون خانم پولشو داده درست کرده همسرم نگرانه که اگر درخواست طلاق بده دردسر بشه لطفاً راهنماییم بفرمایید تکلیف بچه چی میشه

    1. با سلام
      لازم است زوج یک اظهارنامه مبنی بر بذل مدت برای همسر دوم ارسال کنند. در این صورت رابطه زناشویی آنها خاتمه پیدا می‌کند.
      همچنین در صورت ایجاد مزاحمت، می‌توانید ایشان را مورد تعقیب کیفری قرار دهید.

  2. احسان

    سلام
    آیا باید در طلاق توافقی تمام مهریه رو بخشید؟

    1. با سلام
      درباره مهریه امکان هر نوع توافقی وجود دارد. برای مثال می شود توافق کرد که تمام مهریه دریافت شود.

  3. سپیده

    سلام
    تکلیف حضانت فرزندان رو می توان در صورتجلسه طلاق توافقی مشخص کرد

  4. سارا

    سلام
    من حق طلاق رو از شوهرم گرفتم آیا میتونم بصورت توافقی اقدام به طلاق کنم؟

    1. با سلام
      برای گرفتن حکم طلاق لازم است به وکیل دادگستری مراجعه کنید.

  5. الناز

    میشه مهریه رو نبخشید و با توافق همسرم طلاق توافقی بگیرم؟

    1. Avatar photoگروه وکلای فروکیل

      سلام،بله امکانش هست

مشاوره تلفنی(۲۰ خط ویژه) 09426001202 09426001201 09218529239 09108460692