گروه وکلای فروکیل متشکل از بهترین وکلای تهران و کرج

قانون جدید ملاقات با فرزند و بررسی شرایط آن برای والدین

قانون جدید ملاقات با فرزند
  • 19 بهمن 1402
  • بروزرسانی: ۱ آبان ۱۴۰۳
  • 6 دقیقه
  • ۶ دیدگاه
  • نوشته شده توسط تیم تحریریه فروکیل

گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح این نکته دارد که زمانی که به هر دلیلی بین زوجین جدایی به وجود میآید و پدر و مادر طفل در یک منزل مشترک با هم سکونت نداشته باشند هر یک از پدر و مادر حق ملاقات فرزند مشترک خود را دارند و در ذیل این مقاله توضیح میدهیم که این حق به چه صورت است و مدت زمان آن و نحوه اجرای آن طبق قانون جدید ملاقات با فرزند به چه صورت خواهد بود برای کسب اطلاعات در مورد قانون جدید ملاقات با فرزند پیشنهاد میکنیم مشاوره حقوقی رایگان از ما بگیرید و همچنین این مقاله را مطالعه نمایید.

ملاقات با فرزند یعنی چه؟

در ابتدای کار باید بررسی کنیم که اصلاً مقوله ملاقات با فرزند یعنی چه و در چه زمانی کاربرد دارد؟ ملاقات با فرزند زمانی مطرح میشود که پدر و مادر از هم جدا شوند و نوعی حق قانونی والدین بعد از جدایی به شمار می رود. که می توانند هنگامی که با توجه به شرایطشان یا به دلیل الزام قانون حضانت فرزند و نگهداری او را نم یتوانند داشته باشند بتوانند با فرزندشان دیدار داشته باشند. در مورد این حق در قانون مدنی ماده ۱۱۷۴ صحبت شده است. حق ملاقات طبق قانون جدید ملاقات با فرزند حق طبیعی و قانونی و شرعی و اخلاقی افراد می باشد و نمی توان هیچ یک از والدین را از ملاقات با فرزندان شان محروم کرد. و حتی اگر هر یک از والدین نتوانند و شرایط ملاقات با فرزند شان را نداشته باشند باید در دادگاه صالح عذر خود را ثابت کنند.

ملاقات با فرزند بعد از طلاق طبق قانون جدید ملاقات با فرزند:

بعد از اینکه بین زوجین به دلیل طلاق جدایی اتفاق افتاد و فرزند مشترک حضانتش با یکی از طرفین به عمل آمد طرف مقابل حق ملاقات دارد و مدت زمانی ملاقات محدودیت ندارد مگر اینکه طفل بعد از سن رشد نخواهد ملاقات داشته باشد طی ارائه دادخواست به دادگاه به همراه دلیل و مستندات می تواند دادگاه تقاضای افزایش زمان ملاقات را داشت. این تقاضا باید به دادگاه خانواده ارجاع شود عنوان این دادخواست الزام به ملاقات فرزند مشترک همانند سایر دعاوی حقوقی توسط خواهان به طرفیت خوانده و با موضوع ملاقات طفل مطرح می‌شود. در هر صورت هیچ کدام از والدین حق مانع ایجاد کردن برای ملاقات با فرزند را برای طرف دیگر ندارد حتی اگر طرف مقابل فساد اخلاقی نیز داشته باشد.

ملاقات با فرزند بعد از طلاق

مجازات ممانعت از ملاقات با فرزند طبق قانون جدید ملاقات فرزندان چیست؟

در صورتی که دستور قضایی صادر شود و شخص ممانعت کند موجبات جلب به دادرسی می‌باشد و محکومیت کیفری برای طرفی که مانع ایجاد می‌کند خواهد داشت. طبق ماده ۶۳۲ قانون مجازات اسلامی که می‌گوید اگر کسی از دادن طفل که به او سپرده شده در موقع مطالبه اشخاصی که قانوناً حق مطالبه دارند امتناع کند به مجازات ۳ تا ۶ ماه حبس یا به جزای نقدی از یک میلیون ریال و ۵۰۰ هزار تا ۳ میلیون ریال محکوم خواهد شد.

طبق قانون جدید ملاقات با فرزند در چه مواردی حق ملاقات سلب می‌شود؟

مواردی وجود دارد که ممکن است حق ملاقات از یکی از والدین سلب شود و این موارد می‌تواند به دلایلی باشد که برای طفل خطرات و آسیب‌هایی ایجاد می‌شود. یا طفل در شرایط ناگواری قرار بگیرد که بخشی از این موارد می‌تواند:

  • بیماری حاد و مسری
  • خطرات جانی
  • مواردی که بر حسب نظریه پزشکی قانونی به عبارتی خوف و تحولات روحی روانی اخلاقی و غیرهم اتفاق بیفتد.

تعیین مکان ملاقات با فرزند طبق قانون جدید ملاقات با فرزند:

تعیین مکان می‌تواند به صورت توافق بین زوجین صورت بگیرد یا اینکه در صورتی که زن و مرد با هم توافق نکنند دادگاه مشخص کننده باشد. دادگاه‌ها نیز برای حل این مشکل کلانتری را محل ملاقات قرار می‌دهند.

آیا والدین می‌توانند حق ملاقات فرزند خود را ساقط کنند؟

هرگاه دادگاه تشخیص دهد که توافق راجع به ملاقات فرزند که بین زوجین اتفاق می‌افتد یا حضانت او و شرایط نگهداری او خلاف مصلحت طفل باشد یا در صورتی که شخصی که حضانت با اوست مانع ملاقات طفل با سایر اشخاص ذینفع باشد دادگاه می‌تواند حضانت را از او سلب کند.

مدارک لازم جهت دادخواست ملاقات با فرزند:

  • کارت ملی
  • شناسنامه
  • سند ازدواج یا طلاق نامه

نفقه فرزند در زمان ملاقات با فرزند طبق قانون جدید ملاقات با فرزند به عهده کیست؟

نفقه فرزند چه در زمانی که حضانت او با پدر باشد و چه زمانی که حضانت او با مادر باشد به عهده پدر می‌باشد و در صورت فوت پدر با جد پدری پدربزرگ او می‌باشد پدر وظیفه دارد خوراک و پوشاک و دیگر مواردی که برای امرار معاش فرزند لازم است را فراهم کند در صورتی که حضانت فرزند با مادر باشد پدر وظیفه تهیه مسکن را ندارد در صورتی که فرزند هم پدر و هم پدربزرگش فوت کرده باشد وظیفه پرداخت نفقه ‌اش به عهده مادر خواهد بود تا زمانی که به منبع مالی دست یابد.

ملاقات فرزند و گروه وکلای فروکیل

ملاقات فرزند و گروه وکلای فروکیل

در صورتی که والدین به هر دلیلی از یکدیگر جدا شدند و در این زمینه مشکلی برای هر یک ایجاد شد و طرف مقابل مانع ملاقات شد یا هر اتفاق دیگری در این زمینه گروه وکلای فروکیل با استفاده از وکلای برجسته و با سابقه در زمینه حقوق خانواده به وسیله مشاوره‌های حقوق تلفنی خانواده می‌تواند شما را در این هم یاری کرده و به نتیجه مطلوب برساند. برای ارتباط با گروه وکلای فروکیل شما می‌توانید با شماره ۰۹۴۲۶۰۰۱۲۰۲/۰۹۱۹۷۹۶۹۳۶۷ ارتباط گرفته یا به صورت حضوری به آدرس ما در فردیس قریشی شمالی نبش خیابان بیست و نهم برج آوین سنتر طبقه ۵ واحد ۵۰۲ مراجعه حضوری نمایید.

خلاصه مطلب

ملاقات فرزند حق قانونی و اخلاقی هر کدام از والدین است و نمی‌توان از این حق محرومشان کرد مگر در شرایطی که در قانون گفته شده یا زمانی که با صلاح فرزند نباشد  ان هم به دستور قاضی و محاکم صلاحیت دار برای رسیدگی به دعاوی مربوط به ملاقات فرزند محاکم حقوقی دادگاه های خانواده هستند که به این امور رسیدگی میکنند قطعا حضور یک وکیل خانواده در کنار شما در این دعاوی کمک شایانی به شما خواهد کرد گروه وکلای فروکیل با استفاده از مجرب ترین وکلای خانواده شما را در این امر یاری خواهند کرد. در مقاله مذکور در مورد شرایط توضیح کامل داده شده است.

4.4/5 - (10 امتیاز)

پیشنهاد می کنیم این مطالب را هم بخوانید

برای انحصار وراثت کجا برویم و از کجا باید شروع کنیم؟

بسیاری از افراد در حوزه‌های انحصار وراثت و ارث و میراث سوالاتی دارند که نمی‌دانند برای رسیدن به پاسخ این سوالات باید به چه شخصی و مراجعه نمایند و اینکه در ذهن شان این سوال ایجاد می‌شود…

بازدید: 1190 نفر
1403/01/01
خواندن این مقاله

وکیل تغییر سن شناسنامه و آشنایی کامل با مدارک و مراحل آن

گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح این نکته دارد که بهترین وکیل تغییر سن شناسنامه کیست؟ و اگر بخواهیم در زمینه تغییر سن شناسنامه اقدامی انجام دهیم چه شرایطی باید رعایت شود چه…

بازدید: 1030 نفر
1403/03/10
خواندن این مقاله

همه چیز در مورد اعسار از پرداخت مهریه

گروه وکلای فروکیل در ذیل این مقاله سعی در توضیح این مطلب به شما دارد که اعسار چیست؟ و اعسار از پرداخت مهریه در کجا کاربرد دارد؟و چگونه باید انجام شود و مراحل آن و روش اجرای…

بازدید: 1453 نفر
1402/09/21
خواندن این مقاله

وکیل آنلاین رایگان:چت رایگان واتس اپ و تلگرام

مشاوره آنلاین با وکیل رایگان در واتساپ و تلگرام گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توزیع این نکته دارد که وکیل آنلاین کیست چه وظایفی را ایفا می ‌کند؟ مشاوره حقوقی از وکیل آنلاین…

بازدید: 1042 نفر
1403/03/25
خواندن این مقاله

بخشیدن مهریه به چه صورت و در طی چه مراحلی انجام می شود؟

گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح این نکته دارد که مهریه چیست ؟ بخشیدن مهریه یا دریافت مهریه به چه صورت میباشد ؟ چه افرادی مجبور به بخشیدن مهریه هستند؟ و نحوه بخشیدن…

بازدید: 1235 نفر
1402/01/05
خواندن این مقاله

وکیل ملکی آنلاین؛ راهکاری نوین برای حل مشکلات حقوقی املاک

وکیل ملکی آنلاین؛ راهکاری نوین برای حل سریع مشکلات حقوقی املاک در دنیای امروز، بسیاری از افراد برای حل مشکلات حقوقی خود به دنبال راهکارهای سریع و مقرون‌به‌صرفه هستند. در حوزه املاک، دریافت مشاوره و پیگیری دعاوی…

بازدید: 192 نفر
1403/12/25
خواندن این مقاله

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. داود غفارزاده

    عروس بنده ساکن شهرستان میباشد ولی در طلب فرزند آدرس کرج را برای نگهداری بچه داده و در کرج جای ندارد

    1. با سلام
      سوال شما مبهم است. لطفا برای پاسخگویی بهتر با شماره های مشاوره ما تماس بگیرید.

  2. محمد

    سلام
    چرا قانونی در مورد ملاقات فرزند بعد از حضانت وجود ندارد وقتی دادگاه حضانت به مادر می دهد و فرزند را نسبت به پدر ناامید می کند و فرزند به رشد کامل نرسیده تا تصیمیم بگرید یا جرات ملاقات با پدر مادر نمی دهد ایا با توجه به این دعوا پدر تا ابد باید محروم از ملاقات شود چرا کسی فکر نمکند

    1. Avatar photoگروه وکلای فروکیل

      سلام،حق ملاقات محفوظ است بعد از سپردن حضانت،باید به دادگاه درخواست بدین و کمیت و کیفیت رو دادگاه مشخص میکند.

  3. افسانه

    سلام،من تو کرج زندگی میکنم،بابای پسرم نظرآباد
    حالا دادگاه حکم داده که چهار شنبه تون بیاد ببره جمعه من برم بیارم ولی من نمیتونم هفته ای یک بار برم دنبالش،راهی هست که خودش بیاره تحویل بده؟

    1. Avatar photoگروه وکلای فروکیل

      سلام،نه متاسفانه
      باید در توافق اولیه این موضوع رو قید میکردین

مشاوره تلفنی رایگان 09426001201 09426001202