گروه وکلای فروکیل متشکل از بهترین وکلای تهران و کرج
مهریه مبحثی است که ذهن اکثر مردم را به ویژه آقایان را درگیر میکند بحث مهریه در همه خانواده ها وجود دارد و همه افراد حداقل برای یک بار هم که شده دعوایی در خصوص مهریه را شنیده اند یا در اطرافیان خود دیده اند. گروه وکلای فروکیل در ذیل این مقاله سعی در توضیحاتی در رابطه با قانون جدید مهریه دارد که آگاهی افراد جامعه چه مرد و چه زن را در این خصوص بالا ببرد چرا که لازم است همه افراد قبل از ازدواج و تعیین مهریه قوانین مربوط به آن را بدانند و با آگاهی کامل مهریه تعیین کنند.
مهریه در واقع مالی است که به موجب عقد نکاح دائم یا موقت زوج متعهد میشود به زوجه پرداخت کند. مهریه میتواند عندالمطالبه یا حال باشد در این صورت به محض انعقاد عقد و مطالبه زوجه مرد موظف است که آن را پرداخت کند. مهریه در شکل دیگری میتواند عندالاستطاعه باشد و پرداخت آن منوط به توانایی مالی زوج است.
قانون جدید مهریه با هدف جلوگیری از سوءاستفادههای مالی و کاهش تعداد زندانیان مهریه، تغییراتی در نحوه وصول آن ایجاد کرده است. بر اساس این اصلاحات، محدودیتهایی برای اجرای مهریههای سنگین در نظر گرفته شده و پرداخت آن بیشتر به توان مالی زوج وابسته شده است. همچنین، فرآیند توقیف اموال و اعمال فشارهای قانونی برای وصول مهریه، با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و اجتماعی زوجین، مورد بازنگری قرار گرفته است. این تغییرات تلاش میکند تعادلی بین حقوق زن و جلوگیری از بدهکار شدن غیرقابل جبران مرد ایجاد کند.
طبق قانون مهریه به چند نوع تقسیم میشود که هر کدام تعاریف خاص خود را دارند انواع آن عبارتند از:
۱. مهرالمثل. ۲. مهرالمتعه
۳. مهرالمسمی. ۴. مهرالسنه
تعریف مهرالمسمی در قانون جدید مهریه چیست؟
یکی از انواع مهر بوده و مالی است که در واقع در زمانی که عقد نکا بین زوج منعقد میشود تعیین شده و در عقد نامه نوشته می شود مهرالمسمی در واقع همان مهریه رایج بین زوجین می باشد اغلب مهریه ها امروزه از این نوع هستند.
تعریف مهرالمثل در قانون جدید مهریه چیست؟
یکی دیگر از انواع مهریه در قانون ایران مهرالمثل است هنگام عقد زمانی که زوجین بین خود توافقی برای مهریه نداشته باشند و چیزی در عقد نامه نوشته نشود ،یا اینکه مهریه مجهول باشد یا مالیت نداشته باشد یا ملک غیر باشد یا اینکه شرطی در عقد ذکر شده باشد مبنی بر عدم تعلق مهریه به زوجه و زوجین قبل از اینکه مهریه معینی بین خود تعیین کنم با یکد یگر نزدیکی کنند، در این شرایط کارشناس دادگاه با فاکتورهای متفاوتی از قبیل شغل و جایگاه اجتماعی زوجه و غیره که مورد بررسی قرار میدهد میزان مهریه ای برای او مشخص میکند که به آن مهریه ، مهرالمثل میگویند.
تعریف مهرالمتعه طبق قانون جدید مهریه:
طبق قانون مدنی و ماده ۱۰۹۳ این قانون هرگاه در عقد هرگاه در عقد نکاح مهریه مشخص نشده باشد و مرد قبل از نزدیکی و تعیین مهریه همسرش را طلاق دهد زن مستحق دریافت مهرالمتعه میباشد. پس تعلق گرفتن مهرالمتعه به زن دو شرط دارد.
۱. مهریه در زمان عقد نکاح تعیین نشده باشد.
۲. پیش از اینکه زن و مرد با هم رابطه زناشویی داشته باشند طلاق اتفاق بیفتد.
تفاوتی که مهرالمتعه با مهرالمسمی این است که برای تعیین مهرالمتعه برخلاف وضعیت اقتصادی مرد مورد توجه قرار میگیرد نه وضعیت زن.
تعریف مهرالسنه در قانون جدید مهریه:
تعریف مهر و سنه در قانون مدنی نیامده اما مهرالسنه را از منابع فقهی میتوان شناخت مهر و سن مخصوص زمان پیامبر بوده و در حال حاضر در قانون جدید مهریه تعریفی از این نوع مهریه نداریم.
طبق قانون جدید مهریه تفاوت مهریه در عقد دائم و عقد موقت چیست؟
یکی از تفاوتی که بین دو عقد وجود دارد این است که مهریه در عقد موقت شرط صحت عقد است یعنی باید حتماً درج شود وگرنه عقد موقت باطل است. اما در عقد دائم مهریه جزو شروط صحت عقل نیست و نبود آن عقد را باطل نمیکند و همانطور که در این مقاله گفته شد در صورت عدم تعیین مهریه در عقد دائم مهرالمثل یا مهرالمتعه تعیین خواهد شد.
طبق قانون جدید مهریه بعد از فوت شوهر تکلیف مهریه چیست؟
زمانی که بین زوجین عقد نکاح منعقد میشود حال چه نکاح دائم و چه منقطع و مهریه ای تعیین میشود زن مالک مهریه شده و میتواند در آن هرگونه تصرفی بنماید حال اگر مردی فوت کند تکلیف مهریه زنش چیست؟ در اینجا باید گفت مردی که فوت میکند بعد از انحصار وراثت و تعیین دارایی هایش و وراثش ، وراث باید ابتدا دیون متوفی را پرداخت کنند و از ماترک متوفی و بعد هرچه که باقی میماند بین سایر وراث تقسیم میشود در مورد این موضوع در مقاله ی تحت عنوان ترکه چیست توضیح کامل داده شده است.و باید گفت که مهریه نیز دینی است به ذمه مرد و بعد از فوتش همسرش میتواند مهریه اش را از اموال به جا مانده از همسرش وصول کند.
طبق قانون جدید مهریه آیا گرفتن مهریه از پدر شوهر امکانپذیر است؟
مسئولیت پرداخت مهریه بر عهده شوهر است. و در شرایطی میتوان مهریه را از پدر شوهر وصول کرد طبق قانون جدید مهریه قانونگذار این امکان را در شرایطی برای زن قرار داده که مهریه خود را از پدر شوهرش وصول کند و آن امکان زمانی مطرح است که یکی از والدین همسر یا پدرش یا مادرش یا هر دو پرداخت مهریه را به عنوان یک شرط اساسی در زمان عقد نکاح تعهد کرده باشند. پس به طور کلی باید گفت که پدر شوهر در حالت عادی مسئول پرداخت مهریه همسر پسرش نیست اما در مواردی ضمن عقد نکاح که تعهد به پرداخت مهریه کرده باشد و مسئولیت آن را بپذیرد این شرایط میتواند ایجاد شود.
مراحل اجرای مهریه طبق قانون جدید مهریه چیست؟
مرحله اجرای مهریه برای افراد چه شخصاً اقدام کنند چه وکیل مهریه مراجعه کنند این است.
گام اول مراجعه به اداره ثبت اسناد و املاک اداره ( اجرای مهریه) است در این مرحله هم میشود زوج را ممنوع الخروج کرد هم درخواست توقیف اموال او را داد.
گام دوم: در صورتی که ظرف ۶ماه مالی از مرد برای توقیف پیدا نشد با نامه ای از اداره ثبت میتوان به دادگاه مراجعه کرد .
زمانی که زن مهریه ی خود را اجرا میگذارد اگر مرد توانایی پرداخت یک دفعه ای مهریه را نداشته باشد، طبق مقاله ی اعسار از پرداخت مهریه لازم است مرد برای قسط بندی مهریه همراه مدارکش که مثبت عدم توان مالی اش برای پرداخت میباشد دادخواست اعسارش را همراه ضمیمه کردن دو شاهد ثبت نموده و به دادگاه ارائه دهد . دادگاه نیز مدارک ارائه شده را برسی کرده و امکان تقسیط بدهی مهریه را صادر میکند .
از زمانی که عقد نکاح منعقد میشود و در ذیل عقد مهریه تعیین میشود در صورتی که مهریه عندالمطالبه باشد زن حتی قبل از طلاق و یا بدون قصد گرفتن طلاق هم میتواند مهریه ی خود را مطالبه کند و ارتباطی به اینکه حتما بخواهد طلاق بگیرد ندارد .
برای بخشیدن مهریه نیز باید شرایط و قواعدی رعایت شود . برای بخشیدن مهریه ابتدا باید صیغه عقد دائم بین زن و مرد منعقد شود . برای بخشش مهریه زن میتواند یک اقرار شفاهی یا دست نوشته ای در دفتر اسناد رسمی داشته باشد. بخشش مهریه در دفاتر اسناد هم تحت شرایطی انجام میشود از جمله این شرایط حضور پدر زوجه در دفتر اسناد رسمی میباشد.البته زوجه میتواند در ازای بخشش مهریه مطالبات متفاوتی داشته باشد. به طور مثال در ازای بخشیدن مهریه وکالت در طلاق را مطالبه کند . در شرایطی نیز میتواند از بخشیدن خود رجوع کند.
اگر برای اجرای مهریه خود به دنبال یک وکیل خانواده هستید که این کار را برای شما به بهترین شکل ممکن انجام دهد. ما به شما گروه وکلای فروکیل ررا معرفی میکنیم که با استفاده از بهترین وکلا در زمینه های مختلف شما را در پرونده های مختلفتان یاری خواهند کرد . برای ارتباط با گروه وکلای فروکیل شما میتوانید با شماره ۰۹۴۲۶۰۰۱۲۰۲ تماس تلفنی گرفته و از مشاوره حقوقی ما بهره مند شوید.
مهریه در واقع مالی است که ضمن عقد نکاح موقت یا دائم مرد متعهد میشود که به همسرش بپردازد حال این مهریه طبق قانون جدید مهریه میتواند عندالاستطاعه باشد یا عندالمطالبه اما در هر صورت قابل وصول برای زن هست . در عقد موقت مهریه رکن اساسی عقد است و در صورتی که تعیین نشود عقد باطل خواهد بود گروه وکلای فروکیل در ذیل این مقاله انواع مهریه و مراحل مطالبه و شرایط ان را به شما مطالعه کننده محترم توضیح خواهد داد.
الزام به تمکین به چه معناست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بحث تمکین کردن برای زنان متاهل پیش میآید. و به این معناست که زن به موجب حکم دادگاه موظف است در منزلی که شوهرش…
هنگامی که زن و شوهر دیگر قادر به ادامه زندگی مشترک نیستند شاید طلاق بهترین راهکار باشد. وکیل طلاق همیشه توصیه میکند تمامی جنبههای طلاق و جدایی را در نظر بگیرید و اگر تصمیم خود را گرفتهاید…
دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع اختصاصی رسیدگی به شکایات، اعتراضات و دعاوی علیه نهادهای دولتی، نقش مهمی در تحقق عدالت اداری ایفا میکند. بسیاری از شهروندان در مسیر احقاق حقوق خود در برابر تصمیمات و مصوبات…
برای ارائه دادخواست طلاق باید در ابتدا به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمود و دادخواست تنظیم و ارسال شود سپس برای حضور در دادگاه خانواده مهلتی تعیین می گردد که باید در زمان مشخص شده زوجین…
چک یکی از ابزارهای مهم پرداخت در معاملات تجاری و شخصی است. با این حال، گاهی شرایطی پیش میآید که دارنده چک بخواهد جلوی وصول آن را بگیرد. این کار به دلایل مختلفی ممکن است ضروری باشد،…
گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توزیع این نکته دارد که مهریه چیست در چه زمان هایی مهریه به زوجه تعلق میگیرد و آیا سقفی برای مهریه تعیین شده است یا نه؟ در صورت…