گروه وکلای فروکیل متشکل از بهترین وکلای تهران و کرج

نفقه فرزندان چیست و پرداخت آن بر عهده چه کسی است؟

نفقه فرزندان چیست
  • 15 مهر 1402
  • بروزرسانی: ۴ آبان ۱۴۰۳
  • 6 دقیقه
  • ۲ دیدگاه
  • نوشته شده توسط تیم تحریریه فروکیل

یکی از حقوق فرزندان  بر عهده پدرشان می‌باشد نفقه است . نفقه فرزندان شامل هزینه‌هایی از قبیل خوراک، پوشاک، مسکن ،هزینه‌های متعارف زندگی و…. می‌باشد برای  پرداخت نفقه قاضی بابت تعیین مقدار نفقه فاکتورهایی مثل استطاعت مالی نفقه دهنده و اوضاع و احوال نفقه گیرنده مثل توان کار کردن برای افرادی که به بلوغ رسیده‌اند،در نظرگرفته می‌شود. شرایط و ویژگی‌های نفقه فرزندان در قانون توضیح داده شده. اگر شما از جهت نفقه فرزندان خود دچار مشکل شدید یا سوالی در ذهنتان ایجاد شد شما میتوانید با شماره ۰۹۴۲۶۰۰۱۲۰۲ تماس گرفته و مشاوره تلفنی رایگان بگیرید.

پرداخت نفقه فرزندان بر عهده چه کسانی است؟

طبق ماده ۱۱۹۹ قانون مدنی نفقه فرزندان بر عهده پدر آنها است در صورتی که پدر فوت کند یا توانایی مالی پرداخت نفقه فرزندان را نداشته باشد،نفقه آنها به عهده جد پدری آنها خواهد بود اگر هم پدر هم جد پدری نباشند یا توانایی پرداخت نفقه فرزندان را نداشته باشند این نفقه بر عهده مادر خواهد بود با رعایت اقرب فالاقرب به عهده اجداد و جد مادری و جدات پدری واجب النفقه است و اگر از حیث نزدیکی مساوی باشند نفقه را باید به صورت متساوی تعدیه کنند پس همانطور که اگر فرزندی فوت کند پدر مادر و جد مادری از او ارث می‌برند پس حضانت و نفقه فرزندان نیز به همان ترتیب به عهده آنها قرار خواهد گرفت. و انها ملزم به پرداخت هستند.

پرداخت نفقه فرزندان بر عهده چه کسانی است؟

نفقه فرزندان شامل چه فرزندانی خواهد شد؟

تمام فرزندان نفقه شامل حالشان خواهد شد مگر فرزند نامشروع باشند یا اینکه به فرزند خواندگی پذیرفته شده باشند اما به طریق غیرقانونی یعنی فرزند خوانده‌ای که از طریق امور سرپرستی با رعایت قانون و احکامی که مقام قضایی تعیین می‌کند به فردی اعطا شده باشد باید وی نفقه پرداخت شود اما اگر خارج از این شرایط باشد نفقه به او تعلق نمی‌گیرد و فرزندان نامشروع نیز حق نفقه ندارند زیرا در انتصاب آنها به پدرشان شک وجود دارد و ممکن است فرزند پدرشان نباشند یکی از لازمه‌های پرداخت نفقه اثبات نسب بوده به همین دلیل نفقه فرزندان به فرزندان نامشروع نفقه تعلق نگیرد. البته باید به این نکته هم اشاره کرد که فرزندانی که از طریق لقاح مصنوعی متولد میشوند نیز به انها نفقه فرزندان تعلق خواهد گرفت.

آیا نفقه فرزندان شرایط سنی دارد؟

فرزندان پسر تا  سن ۱۸ سالگی تا پایان تحصیلات عالیه به عهده پدرشان است مگر اینکه محجوریا معلول باشند،توانایی کار کردن بعد از ۱۸ سالگی را نیز نداشته باشند تا بتوانند امرار معاش کنند در این صورت بعد از ۱۸ سالگی نیز به عهده پدرشان خواهد بود و در رابطه با نفقه دختران،فرزندان دختر تا زمانی که ازدواج نکرده‌اند حتی به صورت مادام العمر نفقه‌شان به عهده پدرشان است،همچنین اگر ازدواج کنند و از همسرشان جدا شوند یا همسرشان فوت شود و مستمری نداشته باشند باز هم نفقهشان به عهده پدرشان خواهد بود.

هزینه تحصیل تا چه مقطعی جزو نفقه فرزندان محسوب میشود؟

در این خصوص سکوت کرده است اما رویه قضایی به این گونه است که هزینه تحصیل تا مقطعی که اجباری است برای فرزندان از موارد نفقه محسوب می‌شود اما اگر فرزندی بخواهد به دانشگاه برود اجباری برای پدر و مادرش برای پرداخت هزینه تحصیلش وجود ندارد. یعنی نمیتوان مادر و پدر را مجبور کرد هزینه دانشگاه فرزندشان را پرداخت کنند.

آیا نفقه گذشته نیز شامل نفقه فرزندان می‌شود؟

تفاوت‌هایی که بین نفقه فرزندان و زن است این است که زن می‌تواند درخواست نفقه گذشته خود را داشته باشد اما فرزندان نمی‌توانند نفقه گذشته خود را مطالبه کنن و نفقه از زمانی که مطالبه می‌کنند به آنها تعلق می‌گیرد.

نفقه فرزندان بعد از طلاق به عهده کیست؟

این خصوص باید توجه کرد که پرداخت نفقه بعد از طلاق ارتباطی با این موضوع که حضانت فرزند بعد از طلاق با چه کسی است ندارد. چه حضانت فرزندان با مادرشان باشد یا با خود پدر باشد نفقه آنها به عهده پدرشان خواهد بود. و دادگاه ضمن تعیین تکلیف بابت حضانت فرزند نفقه وی  را نیز مشخص خواهد کرد.نفقه فرزندان را که دادگاه تعیین می‌کند،به اوضاع واحوال و شرایط زندگی و تورم قابل تغییر خواهد بود و می‌توان درخواست تعدیل آن را کرد.

آیا عدم پرداخت نفقه فرزندان جرم انگاری شده است؟

نفقه فرزندان نیز همانند نفقه زن اگر در صورت استطاعت مالی پرداخت نشود جرم خواهد بود و برای مجازات آن حبس تعزیری درجه ۶ تعیین شده است. پس فرزندانی که نفقه شامل حالشان می‌شود در صورت عدم پرداخت نفقه علاوه بر مطالبه مبلغ نفقه می توانند شکایت کیفری نیز مطرح کنند.

مدارک لازم جهت مطالبه نفقه فرزندان:

۱.شناسنامه مادر و فرزندان اگر قرار است توسط مادر شکایت مطرح شود.

۲. حکم حضانت

۳. دادخواست مطالبه نفقه و یا شکایت ترک انفاق

برای مطالبه نفقه فرزندان تاثیر وکیل به چه میزان است؟

برای مطالبه نفقه فرزندان تاثیر وکیل به چه میزان است؟

مطالبه نفقه و شکایت کردن از عدم پرداخت نفقه فرزندان روند پرونده مانند بقیه دادخواست‌ها شکایت‌ها به گونه‌ای است که هر دو طرف پرونده برایشان اخطاریه بر مبنی بر حضور در جلسه دادگاه فرستاده خواهد شد و باید در دادگاه حاضر شوند و از خود دفاع کنند ودر نهایت قاضی پرونده رای صادر خواهد کرد که این رای نیز قابل اعتراض و واخواهی، تجدید نظر و فرجام‌خواهی خواهد بود. بنابراین ما به شما پیشنهاد می‌دهیم از ابتدای کار با یک وکیل پایه یک دادگستری مشورت کرده و پرونده را به وی بسپارید تا با استفاده از مواد قانونی و اسناد و مدارک بتواند برای شما پرونده را به جریان انداخته و در دادگاه حاضر شود و از حق و حقوق شما دفاع کند.گروه وکلای فروکیل با استفاده از بهترین وکلا از جمله وکیل خانواده در فردیس به صورت تخصصی به امور مربوط به دادگاه‌های خانواده رسیدگی خواهند کرد.

خلاصه مطلب:

اگر برای مطالبه نفقه فرزندان خود به دنبال یک وکیل با تجربه و متبحر هستید ما به شما گروه وکلای فروکیل را معرفی می‌کنیم برای ارتباط با گروه وکلای فروکیل شما می‌توانید با شماره‌گیری ۰۹۴۲۶۰۰۱۲۰۲ با کارشناسان ما مشاوره حقوقی رایگان داشته باشید یا به صورت حضوری به آدرس فردیس قرشی شما نبش خیابان بیست و نهم گلهای ۳ برج آوین سنتر طبقه ۵ واحد ۵۰۲ مراجعه حضوری بفرمایید و از وکلا و کارشناسان ما مشورت حقوقی دریافت کنید یا وکالت پرونده خود را به وکلای ما بسپارید.

4.9/5 - (40 امتیاز)

پیشنهاد می کنیم این مطالب را هم بخوانید

تعلیق حبس چیست و آشنایی با درجات آن

مقدمه: گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توزیع  این نکته به شما مطالعه کننده محترم دارد که تعلیق حبس چیست ؟ شرایط تعلیق حبس به چه صورت است ؟خواهان تعلیق باید چه مراحلی را…

بازدید: 614 نفر
1403/05/20
خواندن این مقاله

وکیل طلاق توافقی: نقش، مزایا و مراحل قانونی

طلاق توافقی یکی از روش‌های سریع و کم‌چالش برای پایان زندگی مشترک است که در آن زوجین با تفاهم بر سر مسائل مختلف، درخواست جدایی خود را ثبت می‌کنند. اما این تصور که طلاق توافقی بدون پیچیدگی‌های…

بازدید: 121 نفر
1403/11/30
خواندن این مقاله

گرفتن طلاق با داشتن حق طلاق و آشنایی با شرایط و مراحل آن

طلاق با داشتن حق طلاق یعنی خانم از آقا یک وکالتنامه رسمی با عنوان وکالت در طلاق (حق طلاق) دارد، که در یکی از دفاتر ثبت اسناد رسمی تنظیم شده است. در صورتی که وکالت در طلاق…

بازدید: 1396 نفر
1402/07/27
خواندن این مقاله

قانون کار و احقاق حقوق کارگر

موضوع قانون کار و احقاق حقوق کارگر امروزه در تمامی جوامع بشریت از اهمیت ویژه­ای برخوردار است که این مهم نیز در کشور ما شایسته توجه می­باشد. از همین رو شناخت قانون کار و حقوق کارگر و…

بازدید: 1406 نفر
1402/07/12
خواندن این مقاله

برای مشاوره حقوقی تلفنی در مارلیک با چه شماره ای تماس بگیریم؟

مشاوره حقوقی تلفنی در مارلیک عبارتند از ارائه راهنمایی‌های حقوقی لازم به اشخاصی که تماس می‌گیرند از طرف وکلای دادگستری و مشاوران حقوقی. این گونه مشاوره‌ها معمولاً در دو دسته جای می‌گیرند دسته اول افرادی که میخواهند…

بازدید: 1308 نفر
1402/08/29
خواندن این مقاله

دعاوی ملکی کرج | حل اختلافات ملکی با فروکیل

گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح مسائل و نکات پیرامون دعاوی ملکی  به شما مطالعه کننده محترم دارد یکی از انواع دعاوی حقوقی و گاهی کیفری دعاوی ملکی  هستند. قوانین دعاوی ملکی قوانین…

بازدید: 654 نفر
1403/05/15
خواندن این مقاله

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. AlishahpourdehsheikhiSara

    باتشکر وعرض خسته نباشید جهت عدم پرداخت نفقه به مدت دوازده سال که حضانت به عهده اینجانب بوده وپدرفرزندانم از دادن نفقه خود را مسول نمی‌داند وبا شکایت وگرفتن نیابت بنده توانستم طی ده ماه ماهیانه هشت صد هزار تومان درسال ۹۶الی۹۷دریاقت کنم آن هم جهت نفقه ای که از سال ۹۲قاضی ماهیانه ۱۰۰هزارتومان اعلام کرده بودند وبعداز چند سال که حکم جلب گرفتم با ضمانت مادرشان این مقدار طی چند ماه پرداختند وبعداز آن دوباره از پرداخت نفقه خودداری کردند والان ۱۳سال که من با فرزندانم از حقوقی که باید به ما تعلق بگیرد استفاده ای نمی بریم اکنون با رعایت حق از وکلای مربوطه چگونه کمک دریافت کنم با عنایت خداوند طلب مغفرت ویاری دارم ساراعلیشاهپور دهشیخی مادر آرسام وارسس بنی اوستایی بدرود.

    1. با سلام
      در صورت صدور حکم به پرداخت نفقه و امتناع زوج از پرداخت، می توانید درخواست صدور حکم جلب کنید.

مشاوره تلفنی رایگان 09426001201 09426001202