گروه وکلای فروکیل متشکل از بهترین وکلای تهران و کرج

طلاق قضایی چگونه انجام می‌شود؟

طلاق قضایی
  • 26 آذر 1402
  • بروزرسانی: ۲۷ بهمن ۱۴۰۳
  • 5 دقیقه
  • بدون دیدگاه
  • نوشته شده توسط تیم تحریریه فروکیل

گروه وکلای فروکیل در ضمن این مقاله سعی در ارائه مطالب مفید از جمله اطلاعاتی در مورد طلاق قضایی به شما مطالعه کننده محترم دارد. عنوان طلاق قضایی شاید بارها و شاید حتی یک بار به گوش شما رسیده باشد و برای شما این سوال مطرح شده باشد که طلاق قضایی چیست؟ در چه شرایطی این نوع طلاق برقرار می‌شود و این طلاق به خواسته چه شخص و چگونه برقرار می‌شود؟

طلاق قضایی چیست؟

همانطور که در مقالات قبلی نیز توضیح داده شد در ایران حق طلاق با مرد است و خانم‌ها در صورت وجود شرایطی فقط می‌توانند تقاضای طلاق یک طرفه را داشته باشند حال اگر مردی راضی به طلاق نباشد و زوج یکی از دلایل اساسی برای طلاق را مثل عدم پرداخت نفقه را داشته باشد،قاضی بر طبق قانون می‌تواند حکم طلاق را صادر کرده به  این نوع طلاق،طلاق قضایی می‌گویند.

شرایط برقراری طلاق قضایی چیست؟

برای اینکه قاضی مجاب به صدور رای طلاق قضایی شود زن باید دلایل موجه برای درخواست طلاق خود اعم از اعتیاد در شرایطی عدم پرداخت نفقه و بیماری زوج عدم برقرار رابطه جنسی مرد با همسرش طولانی مدت و غیره دلایلی که در مقاله طلاق درخواست زوجه بررسی کردیم را داشته باشد و مرد با وجود این دلایل راضی به طلاق نباشد زوجه می‌تواند از دادگاه تقاضای صدور طلاق قضایی را بکند.

تکلیف مهریه در طلاق قضایی چیست؟

یکی از سوالاتی که ممکن است ذهن شما را در خصوص طلاق قضایی درگیر کند این است که آیا اگر طلاق قضایی باشد مهریه تعلق می‌گیرد و با چه کیفیتی؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که پرداخت مهریه با توجه به نظر قاضی دادگاه انجام می‌شود. و قاضی با توجه به شرایطی که زوجه دارد حکم پرداخت مهریه می‌کند یکی از مواردی که قاضی حکم طلاق قضایی می‌دهد زمانی است که مرد مفقودالاثر است در این مورد شخص وجود ندارد تا مهریه را پرداخت کند پس قاضی حکم می‌دهد از اموال به جا مانده از او مهریه وصول شود.

تکلیف مهریه در طلاق قضایی چیست؟

طلاق قضایی بائن است یا رجعی؟

بسیاری از حقوقدانان معتقدند ،طلاق قضایی، طلاقی بائن است به این معنا که در مدت عده مرد نمی‌تواند به همسرش رجوع کند. طلاق بائن در مقابل طلاق رجعی است طلاق رجعی طلاقی است که در مدت عده زوج می‌تواند به زوجه رجوع کرده بر خلاف طلاق بائن.

مواردی قاضی به استناد آنها حکم به طلاق قضایی می‌دهد چیست؟

  • عسر و حرج زن
  • اعتیاد مرد
  • ترک منزل توسط مرد
  • عدم پرداخت نفقه
  • مفقود بودن به مدت ۴ سال مرد.
  • محکومیت شوهر به بیش از ۵ سال حبس
  • ….

تکلیف حضانت فرزندان در طلاق قضایی چیست؟

بحث حضانت فرزندان نیز به همان روال سایر طلاق ها خواهد بود اگر طلاق توافقی باشد که حضانت نیز توافقی بین زوجین میباشد اما در دو نوع دیگر طلاق که طلاق از طرف زوجه و طلاق از طرف زوج میباشد حضانت طبق قانون حضانت فرزندان خواهد بود و با توجه به سن فرزند توسط قاضی و با در نظر گرفتن صلاحیت فرزند تعیین خواهد شد .  به طور مثال اگر زوج غایب مفقود الاثر باشد و یا مدت طولانی در حبس باشد و قاضی حکم به طلاق قضایی دهد حضانت فرزند با توحه به این که پدر صلاحیت نگهداری را ندارد به مادر داده میشود. برای آشنایی با طلاق توافقی به لینک اشاره شده مراجعه کنید.

طلاق قضایی  به جهت نپرداختن مهریه به چه صورت انجام می‌شود؟

طبق ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی که شامل دو مورد

  • استنکاف شوهر از دادن نفقه
  • عجز شوهر از دادن نفقه چه شوهر معسر باشد چه نباشد.

یعنی به صورت کلی اگر مردی نتواند یا نخواهد به همسرش نفقه پرداخت کند قاضی دادگاه در صورتی که مرد نخواهد همسرش را طلاق دهد می‌تواند حکم طلاق قضایی صادر کرده و زن را از مرد جدا کند.

آیا برای طلاق قضایی نیاز به وکیل داریم؟

برای اینکه حکم طلاق قضایی را دریافت کنیم نیاز به اثبات یک سری دلایل و شرایط داریم پس برای اثبات این دلایل و شرایط وجود یک وکیل پایه یک دادگستری قطعاً می‌تواند کمک شایانی به شما بکند. پس در ابتدای کار به شما پیشنهاد می‌دهیم با یک وکیل خانواده مشورت کرده و از وی راهنمایی بگیرید یا برای پرونده‌های خود به او وکالت دهید تا اقدامات قانونی و موثر را در خصوص اثبات دلایل برای طلاق قضایی به وکالت از شما انجام دهد. برای این امر گروه وکلای فروکیل را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

طلاق قضایی چگونه انجام می‌شود؟

اگر به دنبال گرفتن طلاق از همسر خود هستید و همسرتان راجع به طلاق توافق یا طلاق دادن شما نیست در ابتدای کار بهترین اقدام این است که با یک وکیل خانواده مشورت کرده و از وی راهنمایی بگیرید. در مرحله بعدی باید دلایل و شرایط طلاق قضایی را بتوانید ثابت کرده و قاضی را قانع به صدور رای طلاق قضایی نمایید. برای طی کردن تمام این مراحل گروه وکلای فروکیل می‌تواند با استفاده از وکلای با سابقه و معتبر در زمینه خانواده شما را در این امر یاری کند.

برای ارتباط با گروه وکلای فروکیل شما می‌توانید با شماره ۰۹۴۲۶۰۰۱۲۰۲ تماس تلفنی حاصل نمایید یا به صورت حضوری به آدرس ما  مراجعه حضوری نمایید.

طلاق قضایی چگونه انجام می‌شود؟۱۲

آیا حکم طلاق قضایی توسط زوج قابل اعتراض است؟

این حکم به سه صورت قابل اعتراض می باشد

  • واخواهی از رای اگر به صورت غیابی صادر شده باشد
  • تجدید نظر خواهی از حکم قاضی
  • فرجام خواهی

پس حکم طلاق قضایی نیز مانند سایر احکام طلاق به جز طلاق توافقی قابلیت اعتراض دارد.

چکیده مطلب:

برای آشنایی با انواع طلاق باید بگوییم طلاق سه نوع دارد طلاق توافقی، طلاق از طرف زوجه، طلاق از طرف مرد. در ایران حق طلاق با مرد است و زمانی که همسرش بخواهد از وی جدا شود اگر مرد راضی نباشد حکم طلاق صادر نمی‌شود مگر اینکه دلایلی وجود داشته باشد که قاضی مجاب کند که حکم طلاق را خودش صادر کند یعنی بدون رضایت مرد به این طلاق طلاق قضایی می‌گویند که همانطور که گفته شد باید شرایطی وجود داشته باشد در غیر این صورت قاضی بدون رضایت مرد  حکم طلاق صادر نخواهد کرد.

4.8/5 - (9 امتیاز)

پیشنهاد می کنیم این مطالب را هم بخوانید

فروش مال غیر؛ جرم، مجازات و راهکارهای قانونی

فروش مال غیر یکی از جرایم رایج در حوزه کلاهبرداری است که نه‌تنها باعث ورود خسارت مالی به مالکان اصلی اموال می‌شود، بلکه اعتماد عمومی را نیز خدشه‌دار می‌کند. این جرم زمانی اتفاق می‌افتد که فردی بدون…

بازدید: 61 نفر
1403/12/19
خواندن این مقاله

گواهی تجرد | آشنایی با کاربرد آن و نحوه دریافت

طبق تعریفی که سازمان ثبت احوال کشور از گواهی تجرد کرده این گونه است که صاحب شناسنامه سابقه ازدواج داشته است یا نداشته است و ازدواج سابق او منجر به جدایی شده بر اثر طلاق یا فسخ…

بازدید: 1377 نفر
1402/08/02
خواندن این مقاله

دفتر وکالت فروکیل در تهران و کرج

وکالت یکی از شغل‌هایی است که نیاز به دفتر دارد تا بتوان در آن با موکل درباره مسائل حقوقی صحبت کرد. اگر شما یک مشکل حقوقی برایتان به وجود آمده است یا این که قصد دارید در…

بازدید: 1709 نفر
1402/05/20
خواندن این مقاله

منظور از حضانت فرزندان چیست؟

منظور از حضانت فرزندان این است که حضانت  در واقع حق و تکلیفی است که بر عهده پدر و مادر است برای نگهداری و حفاظت از فرزندشان، حال در صورتی که والدین بخواهند جدا از هم زندگی…

بازدید: 1399 نفر
1402/07/18
خواندن این مقاله

دعاوی ملکی کرج | حل اختلافات ملکی با فروکیل

گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح مسائل و نکات پیرامون دعاوی ملکی  به شما مطالعه کننده محترم دارد یکی از انواع دعاوی حقوقی و گاهی کیفری دعاوی ملکی  هستند. قوانین دعاوی ملکی قوانین…

بازدید: 654 نفر
1403/05/15
خواندن این مقاله

دفاتر خدمات قضایی در کرج و تهران و مزایای مراجعه به این دفاتر

دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در کرج  و تهران نقش مهمی در تسهیل و تسریع فرآیندهای قضایی ایفا می‌کنند. این دفاتر با ارائه خدمات متنوع، از جمله ثبت دادخواست‌ها، شکواییه‌ها، پیگیری پرونده‌ها و ارائه مشاوره‌های حقوقی، به شهروندان…

بازدید: 182 نفر
1403/11/14
خواندن این مقاله

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان 09426001201 09426001202