متشکل از بهترین وکلای تهران و البرز(کرج- فردیس - ملارد) و شهریار باتجربه بسیار بالا
گروه وکلای فروکیل در ذیل این مقاله سعی در توضیح این نکته دارد که هبه چیست؟ زمانی که مردی به همسرش یا زنی به همسرش مالی را تحت عنوان عقد هبه انتقال میدهد آیا قابل رجوع است؟ اگر قابل رجوع است شروط لازم برای رجوع چیست؟ تمام این موارد را در قالب مشاوره حقوقی رایگان و مقاله زیر به شما مطالعه کننده محترم توضیح خواهیم داد.
هبه عقدی است که به موجب آن واهب (هبه کننده) به صورت رایگان مالی را به دیگری متهب(هبه گیرنده) میدهد. هبه با ایجاب و قبول و قبض مال صورت میگیرد. هبه از جمله حقوق جایز میباشد یعنی واهب امکان برگشتن از هبه را دارد حتی بدون رضایت متهب (هبه گیرنده) و به این امر در اصطلاح رجوع از هبه میگویند.
۱.در موردی که عین مالی که هبه شده از بین رفته باشد.
۲.در صورتی که کسی که به او هبه شده پدر مادر فرزندان واهب باشد.
۳. در صورتی که متهب (هبه گیرنده) عین موهبه( مال )را منتقل کرده باشد.
۴. در صورتی که هبه با شرط عوض بوده و عوض داده شده باشد.
۵.در صورتی که تغییراتی در عین موهوبه ایجاد شده باشد (مثلاً پارچه های بخشیده باشد و تبدیل به لباس شده باشد).
۶. در صورتی که یکی از دو طرف عقد هبه فوت شده باشد.
۷. در صورتی که این هبه در قالب صدقه باشد.
۸.طلبکار طلب خود را به بدهکار بخشیده باشد و این از بین میرود و از بین رفتن آن مثل مورد بالاست که گفتیم اگر عین موهوبه از بین برود.
افرادی که محجور هستند اعم از صغیر ممیز و غیر ممیز، سفیه، مجنون از هبه اموال خود ممنوع هستند. و اگر مالی از خود را به دیگری ببخشند چون این حق برای آنها ضرر بزرگی تلقی میشود و بدون عوض و منفعت است باطل میباشد.
لذا باید گفت هبه محجورین باطل است. و علاوه بر محجورین تاجری که ورشکسته شده نیز طبق قانون تجارت بعد از توقف از انجام معاملات بلاعوض مثل هبه منع شده و همچنین بعد از صدور حکم ورشکستگی نیز امکان هبه اموال را ندارد.
در روابط بین مرد و زن ممکن است زوجین اموال خود را به یک دیگر بخشیده و در قالب عقد هبه اموالشان را به یک دیگر هبه کنند. که این هبه نیز طبق اصول گفته شده چون عقد جایز است زوجی که واهب بوده میتواند از هبه خود رجوع کرده و آن را پس گیرد. و این در صورتی است که مالی که به نام خودش بوده و مالکیت خودش بر مال احراز شده و سندیت داشته را به همسرش هبه کرده باشد. در این صورت امکان رجوع از هبه را خواهد داشت.
در صورتی که اگر مالی را برای همسر خود خریداری کند با تصور اینکه به او می بخشد فقط امکان دریافت مبلغی که بابت عین مال پرداخت کرده را دارد. و آن هم نه به نرخ روز بلکه به نرخ همان زمان خرید عین مال.
بعد از رجوع از هبه توسط همسر منافع اگر متصل باشد یعنی نتوان منافع را از مال جدا کرد برای واهب میباشد. و اگر منفصل باشد یعنی قابلیت جداسازی را دارا باشد پس از رجوع از هبه به همسر برای متهب میباشد.
اموال معینی که قابلیت دیده شدن و ارزیابی را داشته باشند همچنین دین و منفعت را نیز میتوان هبه نمود. مال به صورت کلی را نیز می توان هبه کرد مثلاً مردی به زنش بگویید ۱۰۰ کیلو برنج طارم به تو هبه می کنم یعنی مالی که فعلاً حاضر نیست اما به صورت قول و قرار میتوان هبه کرد.
در این موارد پرونده ها نیز پیچیدگی هایی وجود دارد که کار را سخت تر میکند و یعنی رجوع از هبه به همسر معمولاً به سادگی اتفاق نمیافتد . و پیچیدگیهایی دارد که یک وکیل دادگستری میتواند با سرعت و اطلاعات بیشترو اصولیتر این گرهها را باز کند و شما را راهنمایی مناسب و اقدام موثر مناسبتری بکند . اگر برای رجوع از هبه به همسرتان به دنبال وکیل مناسب و متبحر و با سابقه میگردید گروه وکلای فروکیل شما را در این زمینه یاری خواهند کرد.
زمانی که یکی از زوجین به دیگری مالی را هبه میکند و بعد به هر دلیلی از هبه خود پشیمان میشود و میخواهد رجوع کند چه باید کرد؟ در این موارد باید شخص برای طرف مقابل خود یک اظهارنامه ای که مبنی بر رجوعش از هبه میباشد را ارسال کند. و اراده خود مبنی بر رجوعش را به طرف مقابل اطلاع دهد تا اگر مال باقی باشد بتواند آن را پس بگیرد و از تصرف متحد خارج کند. اگر طرف مقابل به اظهارنامه داده شده توجه ننماید میتوان از او در محاکم دادگستری شکایت کرد و بعد از آن پرونده را در دادگاه پیگیری کرد.
برای طی کردن مراحلی که در پاراگراف قبلی توضیح داده شد حضور وکیل بسیار نیاز میباشد. زیرا متن اظهارنامه و نوع طرح دعوا و پیگیری و دفاع برای این قبیل پروندهها نیز پیچیدگیهای خاص خود را دارد و گاهی با یک اشتباه ممکن است مسیر دعوایی که در آن محق بودیم را و دگرگون کرده و به حق و حقوق خود دست نیابیم. پس برای مراجعه و یک وکیل بهتر است به دنبال وکیلی باشیم که در امور حقوقی به صورت تخصصی فعالیت کرده و تجربه بالایی در این زمینه دارد. گروه وکلای فروکیل با استفاده از وکلای متخصص در هر زمینه میتوان گزینه مناسبی برای وکالت دعاوی شما باشد.
خلاصه مطلب: هبه عقدی است که به موجب آن شخص مالی را به صورت رایگان یا بلاعوض به دیگری میبخشد به دلیل اینکه این حق عقدی جایز میباشد امکان رجوع از آن نیز برای طرفین وجود دارد. یعنی واهب میتواند از هبه خود رجوع کند و مال خود را در شرایطی که در مقاله گفته شده از طرف مقابل بازپس گیرد. اگر سوالی در زمینه عقد هبه و رجوع هبه به همسر دارید میتوانید با شماره تماس ۰۹۴۲۶۰۰۱۲۰۲/۰۹۱۹۷۹۶۹۳۶۷ تماس گرفته و با کارشناسان و وکلای متخصص ما مشورت نمایید.
بسیاری افراد زمانی که دچار چالش حقوقی کیفری و خانواده و غیره درکرج میشوند به دنبال وکیل خانواده میگردند. ترجیح میدهند که یک وکیل خانم در کرج پرونده آنها را به جریان انداخته یا پیگیر شود مخصوصاً…
گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح نکاتی در خصوص مهریه ،وکیل مهریه و بخشش مهریه دارد بحثی که برای بسیاری از افراد امروزه حائز اهمیت است. و اطلاعات پیرامون آن می تواند از…
گروه وکلای فروکیل در ذیل این مقاله سعی در توضیح جرم و انواع آن که به جرایم قابل گذشت و جرایم غیرقابل گذشت تقسیم میشود دارد. و ابتدای کار باید بررسی کرد که اصلاً جرم چیست؟ چه…
هنگامی که شخصی فوت می کند در کنار دارایی های باقی مانده از او، اقدام برای انحصار وراثت بیمه تامین اجتماعی امری ضروری است. البته مستمری بیمه تامین اجتماعی ارث محسوب نشده و تنها به افرادی خاص…
در این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت که برای شکایت از کارفرما چه اقداماتی باید انجام دهیم و وکیل شکایت از کارفرما در تهران وکرج چه وکیلی است و چه وظایفی دارد و چه اقداماتی میتواند…
گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح نکته دارد که بهترین وکیل تهران کیست؟ چگونه می توان با بهترین وکیل تهران ارتباط گرفت و چه خصوصیات و ویژگی هایی دارد تاثیر او در پرونده…
با سلام و خدا قوت
یک سوال داشتم خدمتون ، شوهری ۲۰ سال پیش سهامی را واگذار میکند به همسر خود به تعداد بالا واگذار و میبخشد با رضایت خود حالا بعد از ۲۰ سال شوهر رفته شکایت کرده که سهام خود را پس بگیرد .
لازم به ذکر است این زن و شوهر ۸ سال است از هم طلاق گرفته اند .
سوال من این است آیا میشود این مال و سهام را بازگرداند و سهام همراه با سود ازش پس بگیرد ؟؟؟
با سلام
این موضوع تحت عنوان رجوع از هبه، توسط زوج قابل پیگیری است. در نظر داشته باشید که امکان مطالبه سود سهام تا قبل از اعلام رجوع از هبه، امکانپذیر نیست.
همسر من کل اموالش را میخواهد به من هبه کند ایا بعد از فوت ایشان هبه باطل میشود
با سلام
هبه با فوت طرفین باطل نمی شود و همچنان به قوت خود باقی می ماند.
سلام همسر من مبلغ بالایی را به حساب من واریز کرده و بعد از یکسال خواهان بازگشت وجه هست
من تمام وجه را خرج کردم .
آیا باید تمام وجه را برگردانم؟
سلام،بله صرف واریز پول به حساب شما ایشان میتواند تمام وجه را مطالبه کند