گروه وکلای فروکیل متشکل از بهترین وکلای تهران و کرج

آشنایی ۰ تا ۱۰۰ شروط ضمن عقد و بررسی کامل آن

شروط ضمن عقد
  • 24 دی 1402
  • بروزرسانی: ۲۷ دی ۱۴۰۲
  • 5 دقیقه
  • بدون دیدگاه
  • نوشته شده توسط تیم تحریریه فروکیل

گروه وکلای فروکیل در ذیل این مقاله سعی در توضیح شروط ضمن عقد و نحوه اعمال این شروط و انواع آن و کاربرد و استفاده این شروط به شما مطالعه کننده محترم دارد. شروط ضمن عقد از اهمیت بالایی برخوردار هستند زیرا درج این شروط در عقد طرفین را ملزم به ایفای  این شروط خواهد کرد. و عدم ترتیب اثر دادن به این شروط ممکن است باعث حق فسخ باشد یا در صورتی که شروط  نادرستی  درعقد نهاده شود ممکن است باعث بطلان عقد شود. برخی شروط ضمن عقد باطل هستند عقد را نیز باطل میکنند و برخی از شروط ضمن عقد باطل هستند اما مبطل عقد نیستند.

شروط ضمن عقد چیست؟

این شروط را به نام شرط های ۱۲ گانه ضمن عقد نیز میتوان شناخت در واقع زمانی که عقدی منعقد میشود در حین انعقاد و در متن عقد ممکن است شروطی را در آن درج کرد که به این شروط ،شروط ضمن عقد میگویند این شرایط به مسائل حقوقی خانوادگی اجتماعی و مالی و…. اشاره خواهد داشت و طرفین قرارداد را ملزم به ایفای تعهد خواهد کرد.

شروط ضمن عقد نکاح چیست؟

این شروط عبارتند از:

  • شرط توافق دو طرف برای ازدواج
  • شرط تعیین مهریه
  • خروج از کشور
  • تعهدات مالی طرفین
  • رعایت قوانین مربوط به ازدواج و خانواده
  • حقوق و تعهدات فرزندان
  • تعیین مسکن
  • نحوه حضانت فرزندان
  • عدم رابطه جنسی با سایر افراد
  • اختصاص وقت مشخص برای خانواده
  • شرایط مربوط به بیماری و سلامت
  • تقسیم اموال در صورت طلاق

شرط ضمن عقد تنصیف اموال چیست؟

شرط تنصیف یکی از شروط ضمن عقد نکاح میباشد که این شرط در قانون اسلامی اجباری خواهد بود و باید توسط شوهر و همسرش داده شود . و میزان آن بر اساس توانایی مالی شوهر می‌باشد در واقع زمانی که مردی همسرش را بخواهد طلاق دهد یعنی درخواست طلاق از جانب مرد باشد. دارایی‌ هایی که در طی زندگی مشترک به دست آورده‌ اند به صورت نصف در خواهد آمد به این شروط ضمن عقد نکاح شرط تنصیف می‌گویند.

شروط ضمن عقد صحیح

شروط ضمن عقد صحیح چه ویژگی‌هایی دارد؟

  • مشروط الیه یعنی کسی که شرط برای او گذاشته شده باید توانایی انجام دادن را داشته باشد.
  • شرط جایز باشد یعنی شرط حرام نباشد یا کاری که خلاف قوانین و نظم عمومی جامعه باشد.
  • فایده و هدف عقلایی داشته باشد. شرط کردن چیزی که فایده عقلایی ندارد باطل است.
  • مخالف سنت و کتاب نباشد.
  • شرطی که گذاشته می‌شود مخالف با مقتضای ذات عقد نباشد. مثلاً در عقد بی شرط عدم مالکیت و تصرف طرف مخالف گذاشته شود این شرط خلاف مقتضای ذات عقد بین می‌باشد.
  • مجهول نباشد زیرا موجب بطلان عقد می‌شود.
  • محال نباشد. یعنی شرطی بگذاریم که مشروط الیه عملاً نتواند آن را انجام دهد.
  • شرط در عقد ذکر شود. (البته یک سری شروط ضمنی داریم در عقد ذکر نمی‌شوند اما مبنی بر این است که این شروط وجود دارند. مثلا باکره بودن دختر در عقد نکاح )
  • منجز باشد یعنی معلق بر چیزی نباشد.

تاثیر وکیل در شروط ضمن عقد چیست ؟

زمانی که عقدی منعقد می شود ممکن است در ذیل آن ممکن است شروطی  ضمن ان عقد درج شود که سرنوشت آن عقد را دگرگون کند یا در اینده آن تاثیر گذار باشد به همین دلیل بتر است که طرفین عقد نسبت به شروط ضمن عقد اگاهی و اطلاعات کافی داشته باشند تا بعد ها متضرر نشوند. برای این امر یک وکیل پایه یک دادگستری در فردیس یا یک وکیل قرارداد نویسی میتواند به شما کمک ویژه ای بکند و به شما در رابطه با شروط ضمن عقد آگاهیی لازم را بدهد. براس ارتباط با وکیل متخصص و پرسیدن سوالاتی که ذهنتان را مشغول میکند شما میتوانید با گروه وکلای فروکیل با شماره ۰۹۴۲۶۰۰۱۲۰۲ ارتباط بگیرید و پاسخ سوالات خود را دریافت کنید .

انواع شروط ضمن عقد

۱. شرط صفت

۲. شرط فعل

۳. شرط نتیجه

در تعریف شرط صفت باید گفت وقتی ضمن عقد صفت خاصی در مورد معامله یا کاری که باید انجام شود یا طرف معامله تعیین می‌شود به آن شرط صفت می‌گویند. در تعریف شرط فعل نیز باید گفت شرطی است برای انجام کاری در ضمن عقد. و شرط نتیجه نیز منظور شرط کردن آثار عقدی در ضمن عقد دیگری است.

چه کسی شروط ضمن عقد را تنظیم میکند؟

در نظر گرفتن این شروط برای طرفین عقد ممکن است یعنی هر کدام از طرفین عقد میتوانند شروطی را در ضمن عقد درج کرده یا تعهدی برای طرف مقابل یا شخص ثالث در نظر بگیرید .  البته شخص ثالث نیز میتواند برای طرفین عقد شروطی را تعیین کند و توجه و ترتیب اثر دادن به این شروط به عهده هر دو طرف عقد میباشد .

زمان تنظیم شروط ضمن عقد:

شروط ضمن عقد نکاح معمولاً در دفتر ثبت ازدواج در ضمن انعقاد عقد ازدواج توسط سردفتر تنظیم و توسط طرفین امضا خواهد شد. البته در برخی موارد ممکن است تعیین برخی شروط را به آینده موکول کنند.

ضمانت اجرای تخلف از شروط ضمن عقد چیست؟

ضمانت اجرای تخلف از شروط ضمن عقد چیست؟

اگر در عقدی شرط درج شود و طرفین به این شرط پایبند نباشند می‌تواند برای طرفین حق فسخ ایجاد کند. اگر در رابطه با شروط ضمن عقد سوالی ذهن شما را مشغول می‌کند شما می‌توانید با گروه وکلای فروکیل ارتباط بگیرید و سوالات خود را از وکلا و کارشناسان ما بپرسید. برای ارتباط با گروه وکلای فروکیل شما می‌توان به آدرس ما در فردیس قریشی شمالی نبش خیابان بیست و نهم برج آوین سنتر طبقه ۵ واحد ۵۰۲ مراجعه نمایید. و برای ارتباط تلفنی و مشاوره تلفنی با وکیل میتوانید با شماره ۰۹۱۹۷۹۶۹۳۶۷ تماس تلفنی حاصل نمایید یا با شماره گیری شماره ۰۹۴۲۶۰۰۱۲۰۲ با کارشناسان ما مشورت نمایید .

خلاصه مطلب: زمانی که طرفین عقدی منعقد می‌کنند ممکن است ذیل آن عقد شرطی به عنوان شرط ضمن عقد بگذارند این شرط می‌تواند شرط فعل شرط صفت یا شرط نتیجه باشد. اگر در مورد شروط ضمن عقد و آثار و تبعات آن سوالی ذهن شما را اشغال کرده شما می‌توانید با گروه وکلای فروکیل ارتباط بگیرید برای ارتباط با گروه وکلای فروکیل شما می‌توانید با شماره ۰۹۴۲۶۰۰۱۲۰۲ ارتباط تلفنی گرفته و با وکلا و کارشناسان ما مشورت نمایید.

4.9/5 - (7 امتیاز)

پیشنهاد می کنیم این مطالب را هم بخوانید

وکیل تغییر نام مذهبی و غیر مذهبی و آشنایی با مدارک آن

هنگامی که صحبت از نام اشخاص می شود؛ هویت و شخصیت آن شخص در ذهن را تداعی می کند. نام اشخاص بزرگترین هویت او است و به همین دلیل پیامبر توصیه کرده است که نام نیکویی را…

بازدید: 275 نفر
1403/10/01
خواندن این مقاله

برای راهنمایی حقوقی فروکیل با چه شماره ای تماس بگیریم؟

راهنمایی حقوقی عبارتند از ارائه راهنمایی‌های حقوقی لازم به افرادی که تماس می‌گیرند که با وکیل پایه یک دادگستری  یا مشاوران حقوقی برای حل مشکلات خود، این گونه مشاوره‌ها معمولاً به دو دسته تقسیم میشوند دسته اول…

بازدید: 1326 نفر
1402/09/03
خواندن این مقاله

الزام به تنظیم سند رسمی: تحلیل حقوقی و کاربردی در نظام حقوقی ایران

  در حقوق ایران، تنظیم سند رسمی برای ثبت مالکیت و انتقال اموال، اهمیت ویژه‌ای دارد و الزام به تنظیم سند رسمی از دعاوی پرتکرار محاکم ایران است. سند رسمی نه‌تنها تضمین‌کننده امنیت معاملات است، بلکه در…

بازدید: 188 نفر
1403/11/07
خواندن این مقاله

 ⚖️چطور دادخواست طلاق بدم و به کجا مراجعه کنم؟⚖️

برای ارائه دادخواست طلاق باید در ابتدا به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمود و دادخواست تنظیم و ارسال شود سپس برای حضور در دادگاه خانواده مهلتی تعیین می گردد که باید در زمان مشخص شده زوجین…

بازدید: 278 نفر
1403/09/28
خواندن این مقاله

تصرف عدوانی چیست و آشنایی کامل با مراحل شکایت آن

تصرف عدوانی فعل شخصی است که بدون اذن و رضایت مالک و بدون مجوز قانونی، سلطه ‌ای از راه ظلم و زور بر مال دیگری پیدا می‌ کند. بدین گونه که شخص با علم به عدم استحقاق…

بازدید: 451 نفر
1403/07/22
خواندن این مقاله

قانون جدید ملاقات با فرزند و بررسی شرایط آن برای والدین

گروه وکلای فروکیل در قالب این مقاله سعی در توضیح این نکته دارد که زمانی که به هر دلیلی بین زوجین جدایی به وجود میآید و پدر و مادر طفل در یک منزل مشترک با هم سکونت…

بازدید: 1210 نفر
1402/11/19
خواندن این مقاله

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان 09426001201 09426001202